Paylaş
İçinizde büyüyen iki minicik varlık sizi mucizelere inandırıyor. Her geçen gün hayallerinizdeki bebeklere biraz daha benziyorlar.
Bebeklerinizin daha sağlıklı olması ve sizin de hamilelik sürecinde daha rahat ve sağlıklı olmanız açısından beslenme temel koşul. Belki gebeliğin ilk dönemlerinde bulantılar sizi biraz zorlasa da sonraki dönemde sağlıklı tercihler yapmak sizin elinizde. Hamilelik süresince amaç sadece yemek yemek değil, daha nitelikli ve yararlı besinler tüketmek. Hele ki ikiz bebek bekliyorsanız gereksinimleriniz de buna paralel artmış demektir. Gebelikle birlikte sevdiklerinizin odak noktası olduğunuz için sağlıklı beslenmeniz onları da rahatlatacak ve oldukça mutlu edecektir.
Gebelik döneminde beslenme çok daha fazla amaca hizmet eder. Sağlıklı bebekler dünyaya getirmek, ideal ağırlıkta dünyaya gelmelerini sağlamak, beyin gelişimini desteklemek, olası doğumsal hastalıklara karşı önlem almak, bebeklerinizin gelecekteki besin seçimlerini etkilemek adına kaliteli beslenmek önemli. Bununla birlikte hamilelikte ortaya çıkabilen sağlık problemlerini önlemek adına, daha rahat ve keyifli bir gebelik süreci geçirmek, duygusal yoğunluğunuza iyi gelmesi açısından da sağlıklı beslenmek gereklidir. Anemi, preelamsi, gestasyonel diyabet ( gebelik şekeri), konstipasyon sağlıklı beslenen gebelerde daha nadir görülür. İyi beslenmek aynı zamanda erken doğum riskini azalttığı gibi, kontrollü bir kilo alım sağladığından doğumdan sonraki süreçte bebeklerinizi büyütürken eski fit halinize daha çabuk dönebilirsiniz. Bebeklerinizin yaşamına son derece etkisi olan pek çok faktör varken, biliyoruz ki genetik faktörleri değiştiremeyiz ama beslenme tamamen bizim elimizde.
Beslenme bu kadar önemli, ikizler bu kadar açken onları bundan mahrum etmeniz elbette düşünülemez. Bebeklerinizin aç kalacağı düşüncesine bile tahammül edemediğinizi hisseder gibiyim. Sağlıklı bebekler ve sağlıklı bir hamilelik süreci için düzenli aralıklarla beslenmeye özen gösterin. Siz hiçbir şey yemediğinizde bebekleriniz sadece mevcuttakilerle idare edemez, hele ki ikizlerse. Öğün sıklığı ve sayısını arttırarak düzenli bir besin akışı sağlamalısınız. Siz açlık duymasanız bile ufaklıklar acıkmış olabilirler. Yapılan birçok çalışmada annenin sık aralıklarla beslenmesinin erken doğum ihtimalini düşürdüğü sonucu çıkmıştır. Gebelikte vitamin mineral dengesinin sağlanması, besin çeşitliliğinin artması gerekir. İştahsız hissettiğiniz günler yükte hafif pahada ağır, yani miktarı küçük besin değeri yüksek besinler tercih edin. Kalsiyum ve demir içeriği yüksek, tam tahılların, sağlıklı yağların olduğu, rengarenk sebze ve meyvelerle donattığınız bir beslenme planı kendinize ve bebeklerinize vereceğiniz en büyük hediye…
Paylaş