Sağlıklı ve lezzetli süt çorbası tarifi!

Diyetisyen Turgay Köse, bu pratik çorbanın hazırlanışını anlattı.

Haberin Devamı

Malzemeler

  • 1000 ml light süt
  • 100 gr körek mantarı
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı himalaya tuzu
  • 200 ml su

Hazırlanışı

  1. Tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın.
  2.  Ardından unu ekleyerek kavurun.
  3. Un kokusu geçtikten sonra yavaşça sütü ve suyu ilave edin, 8 - 10 dakika kaynatın.
  4. Mantarları yıkayın ve küçük doğrayın.
  5. Bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve mantarları ekleyin.
  6. 2 - 3 dakika kavurun ve tencereye boşaltın.
  7. Karabiber ve tuzu ekleyerek 5 dakika kaynatın ve servis edin.

Yazarın Tüm Yazıları