Bu düşük kalorili tarifi dilediğiniz her gün tüketebilirsiniz.
Haberin Devamı
Malzemeler
150 gram somon 150 ml. light süt 100 gram domates 1/8 paket turp filizi ½ limon 1/3 adet kapya biber 1/3 adet sarı dolmalık biber 1/6 demet fesleğen 1/8 demet nane 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ¼ çay kaşığı tane karabiber ¼ çay kaşığı Himalaya tuzu
Hazırlanışı
Somon balığını fileto edin, kılçıklarını çıkarın ve derisini alın.
Sarımsağı soyun ve ince doğrayın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın, sarımsağı ekleyin ve 1 dakika soteleyin.
Renkli biberleri yıkayın, küp doğrayın, tavaya ekleyin ve 1 dakika soteleyin.
Domatesi yıkayın, rendeleyin, tavaya ekleyin ve 1 dakika pişirin.
Sütü ve 1 dakika sonrasında somon balığını ekleyin.
Limonu yıkayın, suyunu sıkın, karabiber ve tuz ile birlikte tencereye ekleyerek kapağını kapatın.
Kısık ateşte 10 dakika pişirin ve tabağa alın.
Fesleğen, nane ve turp yapraklarıyla süsleyerek servis edin.