Paylaş
Hidroterapi; bebekler için özel üretilen jakuzilerde belli ısıdaki sıcaklıkta, boyun simidi ile birlikte bebeklerin ilk su ile tanışması ve havuz deneyimine deniyor. Jakuzilerdeki hava kabarcıkları sayesinde bebeğin istemsizce el ayak oynatması bebeğin koordinasyonunu ve motor becerilerini kuvvetlendirmiş oluyor. Bebeğin göğüs kafesine değen hava kabarcıkları sayesinde bebeğinizin oksijen kapasitesi artmış oluyor. Bebekler bu uygulama ile sudan korkmuyor ve yüzmeyi çok küçük yaşlarda ebeveynlerinin katkılarıyla sevmiş oluyor.
Bebeğini düzenli olarak mesaj ve SPA'ya götüren her ebeveyn özellikle gaz ve kolik sancılarına iyi geldiğini fark ediyor. Bebeklerin rahatlaması anneyi de belli ölçüde rahatlatmış oluyor. Genellikle haftada bir öneriliyor.
Peki bebek SPA merkezlerinde yapılan bebek masajının faydaları nelerdir?
Bebek masajının tekniği değişmiyor elbette fakat burada su ile buluşan belli sıcaklıkta keyifli vakit geçiren bebek kendine masaj yapılmasına çok kolay bir şekilde izin veriyor. Jakuziden çıkan bebeğin kan akışı hızlandığı için belli noktalara doğru şekilde uygulanan masaj bebeğinizin her ihtiyacına cevap veriyor.
Uzman bebek masajı terapistleri eşliğinde yapılan bebek masajı düzenli yapıldığı zaman bebeğinizin sağlıklı gelişimine olanak sağlıyor. Hidroterapinin faydalarını göre bebeğiniz SPA merkezinde masaj olurken hem sosyalleşmiş oluyor hem de siz bebek masajına dair farklı teknikler öğrenmiş oluyorsunuz. Ebeveynlerin de SPA merkezinde sosyalleşmesi hem yeni doğum yapmış anne için hem de dış dünyaya alışmaya çalışan bebek için çok güzel bir aktivite. Bebeğinizin sosyalleşmesine, havuz deneyimi yaşamasına ve akranlarıyla küçük yaşlarda tanışmasına olanak sağlamış oluyorsunuz.
Aslında bebeğinizin gaz ve kolik ağrılarına bağlı olarak haftada bir götürebileceğiniz merkezler buralar. Ama kış ayı diye bebeği eve hapsetmek doğru bir tutum değil. Çünkü jakuzide zaman geçiren bebeğiniz kafası ve yüzü ıslanmadığı için soğuk algınlığı riski en aza inmiş oluyor. Bebek masajı olan bebeğiniz zaman geçirdiği için ıslanan bölgeleri kururmuş ve merkezlerden çıkana kadar bir hayli keyifli dakikalar geçirmiş oluyorsunuz. Bebekler genelde banyo yaptıkları zamanda dahi yaz olsun kış olsun üşütmezler. Soğuk algınlığı dediğimiz şey bebeğin dışarda bulunduğu süre zarfında ne tarz giyindiğiyle alakalıdır. Bu sebeple aslında bebekleri yaz ya da kış demeden her gün en az 10 dakika hava aldırmalıyız.
Paylaş