İpek Kuşçu
İpek Kuşçu
İpek Kuşçu

Humusu bir de bal kabaklı deneyin

Bal kabağının şimdi en bol ve en lezzetli olduğu aylardayız. Ben tatlısını çok fazla şeker de içerdiği için pek uygulamaz oldum.

Haberin Devamı

Bal kabağının şimdi en bol ve en lezzetli olduğu aylardayız.

Ben tatlısını çok fazla şeker de içerdiği için pek uygulamaz oldum.

Kabak ile farklı tatlar denerken nohutla buluşup humusa dönüşebileceği keşfetmiştim.

Tadını çok sevdik ve kabak zamanı gelince de yapar oldum her sene.

Ee siz neden denemeyesiniz bu lezzetli humusu?

Hem besleyici hem de lezzetli. Hem de kolay yapılıyor, çok vakit almıyor yapımı.

Eminim ikinci denemede kendi eklemeleriniz olacaktır.

Belki yeni baharatlar, aroma veren taze otlar mesela.

Haydi herkes mutfağa,

Bal kabaklı humus yapmaya..

Değişik denemeler yaparsanız bana da iletin.

Burada paylaşalım .

Harika bir hafta .

Enerji dolu günler.

Çok çok sevgiler her birinize.

Humusu bir de bal kabaklı deneyin

Haberin Devamı

BAL KABAKLI HUMUS

-1,5 su bardağı nohut

-1 ,1/4 su bardağı bal kabağı püresi

-1 yemek kaşığı kimyon (tane alıp öğütürseniz daha lezzetli olur)

-1/2 çay bardağı tahin

-3 diş sarımsak (incecik doğranmış ya da ezilmiş)

-1 adet limonun suyu

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 çay kaşığı tuz, karabiber

-Az pul biber arzu edilirse eğer

Humusu bir de bal kabaklı deneyin

Öncelikle nohutu haşlayın. Bal kabağını geniş bir tencere içinde 1 çay bardağı su ilavesi ile kapağı kapalı olarak haşlayın. Haşlanmış nohutu blenderden geçirin. Kabak püresini ve diğer malzemeleri ekleyin. Tüm malzemeyi İyice birbirine yedirin. Tuzunu kontrol edin.

Afiyet olsun.