Paylaş
Geçenlerde bir markanın kahvaltılık gevrek reklamını gördüm. Gördüklerime, duyduklarıma inanamadım.
Ürünün içeriği öylesine doğal ki anlatıldığına göre...
Üzüldüm, bunu seyreden çocuklar da inanacak şimdi, belki de anneleri bile.
Biz çok daha lezzetli ve içeriği doğal kahvaltılık karışımlar yapabiliriz, hem de kolayca...
Hazırladığımız karışımı kıtır kıtır ya da ufalayarak yoğurt ve süt ile afiyetle yiyebiliriz.
Haydi yapalım o zaman...
İlk malzememiz yulaf ezmesi olsun diyorum.
3 su bardağı dolusu yulaf ezmesini derin bir kaseye boşaltın. İçine 4-5 tane Amasya elmasını küp küp doğrayın. 1 su bardağı fındığı rondodan geçirin ve onu da ekleyin. (Arzu ederseniz 1 yemek kaşığı kadar keten tohumu ve susam ekleyebilirsiniz.)
Tüm karışıma 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip iyice karıştırın. 50 gram tereyağını eritin ve ekleyin. 1 su bardağı pekmez ve 1 su bardağı balı da ekleyin. Tüm malzemeyi İyice karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımı iyice bastırarak yerleştirin. Bıçak ile dilimler halinde kesin. Fırında 1,5 -2 saat kadar iyice kuruyup ele yapışmayacak hale gelene kadar kurutun.
Hepsi doğru kavanoza...
Enerji dolu günler.
Çok sevgiler...
Paylaş