Paylaş
"Hiç ekmek üstü kereviz olur mu?" demeyin...
Olur hem de çok güzel olur. Dilim dilim yersiniz, doyamazsınız tadına.
Evde kereviz sevmeyenler de yer, bayılır... Kerevizli olduğunu söyleyince şaşırır kalır...
“Ben şimdi kereviz mi yedim?” diye mırıldanırlar kendi kendilerine.
Biraz tanıyorsanız beni basit ve doğal lezzetler favorimdir mutfağımda.
Kış sebzeleri ile ekmeküstü oluşturma fikri, çok yoğun çalıştığım bir gün evde az kalan kereviz, pırasa ve brokolileri en çabuk ve en lezzetli nasıl değerlendirip bizimkilere beğendiririm derken oluştu.
Sonuç: Çok yorucu bir günün ardından kısa sürede yapılan ve çok da lezzetli, besleyici tarifler oluştu.
Bizimkiler bayıldı .
O akşam dilimler kısa sürede tükendi.
Defalalarca farklı versiyonları ile yapılır oldu mutfağımda.
Sizlerde denemelisiniz .
Yarıyıl tatili için pratik ve çocuklarla birlikte yapabilecek kadar da kolay...
Afiyet olsun.
Çok sevgiler.
Çilek
NOT: Eğer diğer (pırasa, brokoli) ekmeküstü tarifleri istiyorsanız bana iletin .Onları da paylaşırım buradan.
KEREVİZ VE KIRMIZI LAHANA ( 5-6 Dilim ekmek)
Malzemeler
Hazırlanışı:
Paylaş