Paylaş
Bu hafta okullarda süt dağıtımı ve sonrasında rahatsızlanan çocuklarla ilgili pek çok haber okuduk, üzüldük.
Bende de laktoz intoleransı olduğu için, süt içemem ama badem sütü gibi bitkisel sütleri rahatlıkla tüketebiliyorum.
Buğday sütünü de denemiştim besleyici değeri yüksek olduğu için. Sevgili Müheyya İzer’in kitabındaki tarifi uygulamıştım.
Sizler de denemek isterseniz yapımı gerçekten çok kolay.
Tarif benden, denemesi sizden.
Buğday sütü
-2 yemek kaşığı organik buğday
-2 fincan sıcak su
Buğdayı havanda dövün.Tencereye koyun ve sıcak suyu ekleyin. Üzerine tencerenin kapağını kapatın. Mutfak bezleri ile iyice sarıp sarmalayın.
Ertesi gün veya gece yaptıysanız sabah karışımı blenderden geçirin. Süt yerine içebilirsiniz ama bu hali ile çok seveceğinizi sanmıyorum.
İçine bal, muz veya sevdiğiniz mevsim meyveleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca zencefil ve tarçın gibi eklemeler de yapabilirsiniz.
Haydi mutfağa...
Bahar enerji içinde geçsin...
Paylaş