Paylaş
Hiç evde cips yapmayı denediniz mi? O kadar da kolaydır ki yapımı.
Hem çıtır çıtır hem de içeriği katkısız ve doğal.
Bir de yanına ev yoğurdu ile sos hazırlarsanız, harika bir ikili olacaklardır.
Eee hadi ne duruyoruz? Yapalım o zaman.
Neler gerekli bu güzel cipsler için bakalım o zaman.
Sadece organik veya içeriğinde askorbit asit gibi katkılar olmayan tam buğday unu, buzdolabında soğuttuğunuz ½ bardak suyunuz ve sevdiğiniz baharatlar da elinizin altındaysa tamamdır.
Bir su bardağı un ilk deneme için yeterlidir.
Unu derin bir kaseye aktarın. Bir tutam deniz tuzu serpin. Ve sevdiğiniz taze otlar veya baharatları ekleyin. Suyu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur olana kadar karıştırın. Su az gelirse biraz daha ekleyin.
Hamuru buzdolabı poşetine sarıp ½ saat dinlendirin. Daha sonra dinlenmiş hamuru merdane ile incecik açın. İstediğiniz şekilde kesin veya kalıplar kullanın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede, 10 -15 dakika pişirin.
İşte çıtır çıtır ve içeriği katkısız en doğal ev cipsleriniz hazır.
Afiyet olsun...
Paylaş