Paylaş
Okulların açılmasına çok az bir zaman kaldı. Ben de çocuğuna beslenme çantası hazırlayan annelerdenim.
Her hafta menü değişir.Mevsimlere ve oğlumun sevdiği tatlara göre...
Eğer sizler de beslenme çantası hazırlıyorsanız, bunun zor bir iş olduğunu da biliyorsunuz ama çocuklarımızın iyi gıdalarla beslenmesi bizlere bağlı.
Katkılı içeriği boş yiyecekler yerine, kendi hazırladığımız ve içeriğinde ne olduğundan emin olduğumuz şeyleri yemeleri her zahmete değer bence.
Peki neler hazırlayabiliriz?
Ben sürekli farklı sandviçler hazırlamaya çalışıyorum. Mesala mevsim sebzelerini fırınlıyorum. Biraz peynir ile hazırlıyorum sandviçleri.
Bazen organik tavuğu haşlayıp onu ekleyebiliyorum. Bazen kuzu biftek de yer alabiliyor sebzelerin yanında. Onlarla sandviçler hazırlıyorum.
Kendi yaptığım ekşi mayalı ekmekleri kullanıyorum bu sandviçlerde.
(Bir ara onun da tarifini vereceğim size.)
Yanında ev yoğurdu ile yapılmış ayran.
Hem çok besleyici, hem de çok doyurucu oluyor.
Sebzelerin fırınlanmış hali hem çok lezzetli hem de hazırlayacağınız ekmek üstü veya sandviçlerde enfes bir malzeme olacaktır.
Deneyince eminim bana hak vereceksiniz.
Sağlık ve şifa içinde kalın.
Kış sebzeleri fırında
Malzemeler
-1 adet orta boy patates
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-1 adet sarı biber
-2 adet kırmızı soğan
-4-5 diş sarımsak
-2 adet ince kalınlıkta pırasa
-1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
-1,5 yemek kaşığı Agave şurubu
-1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yapılışı
Bütün sebzeleri doğrayın. Sızma zeytinyağı ie Agave şurubu iyice karıştırın.Fırın kabına aldığınız sebzelerin üstüne gezdirin ve karıştırın. 200 derece fırında kaşıkla arada bir alt üst ederek 35-40 dakika sebzeler iyice yumuşayana değin pişirin.
NOT: Bal ısıya dayanıksız olduğu için Agave şurubu kullanmakta fayda var. Ancak çok daha tatlı olduğu için daha dikkatli kullanmalı.
Afiyet olsun
Paylaş