Paylaş
Nar, kabuğunun özel yapısı sebebiyle 4-6 ay kadar yapısını ve besin değerini koruyabilen nadir meyvelerdendir. 1-2 derecede saklanmalıdır.
Narın gizemi çekirdeklerinde saklı. Çok yüksek miktarda antioksidan içermesi sebebiyle nar farklı özelliğe sahip bir meyvedir. Güçlü antioksidan özelliğinden dolayı nar, çekirdekleri ile birlikte tüketilmelidir. Zengin antioksidan kaynağı olmasının yanında; 100 gram narın 14,7 gr karbonhidrat, 8 mg. C vitamini içermesi de önemli özelliklerinin başında yer alıyor. Ayrıca potasyum yönünden de oldukça zengindir.
Yapılan pek çok araştırmada, narın tümünden üretilen nar suyunun kırmızı şarap ve yeşil çaya göre 3 kat daha fazla antioksidan etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Meyve tanelerinin anti-tümör etkisi de dikkat çekmektedir. Bu bakımdan kansere karşı koruyucu özellik taşımaktadır.
Narın sağlık üzerinde fazlaca olumlu etkisi olması yanında, miktarına dikkat etmeden tüketildiğinde kilo sorunu yaşayan kişileri biraz üzebilir. Kilo kontrolüne dikkat eden kişiler narı miktarına dikkat ederken tüketmeliler. 1 porsiyon meyveye denk gelen narın miktarı 1/2 orta boy nardır (100 gr).
Paylaş