Tarçın

Özellikle sütlü tatlılara çok yakışan tarçının faydalarını biliyor musunuz?

Haberin Devamı

Meyve soslarına ve özellikle sütlü tatlılara lezzet katan tarçın, hoş kokulu bir ağacın kabuklarından elde edilen bir baharattır.

• Manganez, demir, kalsiyum ve lif açısından zengindir.

• Glisemik indeksi (GI) düşürmeye yardımcı olur. Yapılan çalışmalarda tarçının Tip 2 diyabeti olan kişilerde diyabetle ilişkili risk faktörlerinin (glukoz ve kandaki lipid düzeyleri) azaldığı görülmüştür.

• Anti-fungal özelliğe sahiptir. HIV enfeksiyonu ve kandidiyaz tedavisinde (vücutta fazla miktarda kandida bulunması) kullanımında olumlu etkileri görülmektedir.

• Kanser hastalıklarında tümör hücrelerini inhibe etmeye yardımcı olmaktadır.

• Artrit ağrılarının azalmasına yardımcı olmaktadır.

• Bakteriyel büyüme ve gıda bozulmalarını engelleyen doğal bir gıda katkı maddesidir.

Haberin Devamı

• Bilişsel işlev ve bellek üzerinde olumlu etkiler sağlamaktadır. 

Diyetisyen Gülhan Koca

Yazarın Tüm Yazıları