Paylaş
Meyve soslarına ve özellikle sütlü tatlılara lezzet katan tarçın, hoş kokulu bir ağacın kabuklarından elde edilen bir baharattır.
• Manganez, demir, kalsiyum ve lif açısından zengindir.
• Glisemik indeksi (GI) düşürmeye yardımcı olur. Yapılan çalışmalarda tarçının Tip 2 diyabeti olan kişilerde diyabetle ilişkili risk faktörlerinin (glukoz ve kandaki lipid düzeyleri) azaldığı görülmüştür.
• Anti-fungal özelliğe sahiptir. HIV enfeksiyonu ve kandidiyaz tedavisinde (vücutta fazla miktarda kandida bulunması) kullanımında olumlu etkileri görülmektedir.
• Kanser hastalıklarında tümör hücrelerini inhibe etmeye yardımcı olmaktadır.
• Artrit ağrılarının azalmasına yardımcı olmaktadır.
• Bakteriyel büyüme ve gıda bozulmalarını engelleyen doğal bir gıda katkı maddesidir.
• Bilişsel işlev ve bellek üzerinde olumlu etkiler sağlamaktadır.
Diyetisyen Gülhan Koca
Paylaş