Paylaş
Tahinin ana maddesi olan susam, poğaça ve kurabiyelerimizi de süslüyor. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olan bu baharatın faydalarını Diyetisyen Gülhan Koca'ya sorduk.
• Mangan, bakır, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, B1 vitamini, çinko ve diyet lif için iyi bir kaynaktır.
• İçeriğindeki ‘sesamin’ ve ‘sesamolin’ bileşenleri insanlarda kolesterol düşürücü etki göstermekte ve yüksek kan basıncını önlemektedir.
• Ağrıların ve şişliklerin azalmasına yardımcıdır.
• Antioksidan özelliğe sahiptir.
• Astımda hava yolu spazmı önlemeye yardımcıdır.
• Menopoz semptomlarının azalmasına yardımcıdır.
• Kolon kanseri, osteoporoz, migren ve PMS’ yi (adet öncesi gerginlik sendromu) önlemeye yardımcı olur.
• Susam yağı kırışıklıklar ve diğer deri hastalıklarında etkilidir.
ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞE SAHİP SUSAMI BİR DE SOMON BALIĞI İLE DENEYİN. BU LEZİZ TARİF İÇİN TIKLAYIN!
Paylaş