Paylaş
Genelde en çok tavuk soslarında kullanılan köri, bakteri ve mantarlara karşı koruma sağlıyor. Çayla birlikte tüketildiğinde kilo verdirici etkisi olan bu baharatın diğer faydalarını Diyetisyen Gülhan Koca anlatıyor.
• Anti-enflamatuardır.
• Yapısındaki aktif bileşen ‘kurkumin’ maddesi, antioksidan ve anti-enflamatuar özelliğiyle eklem iltihabını azaltmaya yardımcı olur.
• Çalışmalarda meme, prostat , kolorektal, pankreas ve melanom cilt kanserleri üzerinde olumlu etkileri görülmüştür.
• Kurkimin, bellek geliştirmeye yardımcı olarak "alzheimer"ı önleyici etki sağlar.
• Cinsel yolla bulaşan çeşitli hastalıkların tedavisinde etkilidir.
KİLO VERDİREN BU BAHARATIN YEMEKLERE LEZZET KATAN SOSUNU HAZIRLAMAK İÇİN TIKLAYIN!
Paylaş