Kişniş

Kişniş, balla tatlandırılarak içildiğinde tansiyonu düşürüyor.

Haberin Devamı

Kişnişin balla tatlandırılarak içildiğinde tansiyon düşürücü bir etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Diyetisyen Gülhan Koca, bu baharatın nelere iyi geldiğini maddeler halinde sıraladı.

• Sindirime yardımcıdır.

• Romatizmaya bağlı şişlikler için çok faydalıdır.

• Bileşimindeki linoleik asit, oleik asit, palmitik asit, stearik asit ve askorbik asit (C vitamini), kandaki kolesterol seviyesini düşürmede çok etkilidir.

• Anti-bakteriyeldir. İshal tedavisine yardımcı olmaktadır.

• İçeriğindeki ‘Citronelol’ bileşeni mükemmel bir antiseptiktir. Ağız yaraları ve ülserlerinde anti-mikrobiyal ve iyileştirici etkileri vardır.

• Yüksek demir içeriyle kansızlığa iyi gelmektedir.

• Menstrüel bozukluklar ve ağrılarda olumlu etki göstermektedir.

Haberin Devamı

• Çok iyi bir dezenfektandır ve konjunktivit gibi bulaşıcı hastalıklarla, gözleri koruyucu anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir.

• Cilt problemlerinde (egzama, mantar..) dezenfektan, detoksifiye edici, anti-septik, anti-fungal ve anti-oksidan özelliğiyle tedavide etkilidir. 

Yazarın Tüm Yazıları