Paylaş
Kişnişin balla tatlandırılarak içildiğinde tansiyon düşürücü bir etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Diyetisyen Gülhan Koca, bu baharatın nelere iyi geldiğini maddeler halinde sıraladı.
• Sindirime yardımcıdır.
• Romatizmaya bağlı şişlikler için çok faydalıdır.
• Bileşimindeki linoleik asit, oleik asit, palmitik asit, stearik asit ve askorbik asit (C vitamini), kandaki kolesterol seviyesini düşürmede çok etkilidir.
• Anti-bakteriyeldir. İshal tedavisine yardımcı olmaktadır.
• İçeriğindeki ‘Citronelol’ bileşeni mükemmel bir antiseptiktir. Ağız yaraları ve ülserlerinde anti-mikrobiyal ve iyileştirici etkileri vardır.
• Yüksek demir içeriyle kansızlığa iyi gelmektedir.
• Menstrüel bozukluklar ve ağrılarda olumlu etki göstermektedir.
• Çok iyi bir dezenfektandır ve konjunktivit gibi bulaşıcı hastalıklarla, gözleri koruyucu anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir.
• Cilt problemlerinde (egzama, mantar..) dezenfektan, detoksifiye edici, anti-septik, anti-fungal ve anti-oksidan özelliğiyle tedavide etkilidir.
Paylaş