Japon Diyeti ile ideal formunuza kavuşun

Japonlar ideal kiloda kalmayı nasıl başarıyorlar?

Haberin Devamı

Obezite birçok ülkede, her yaş grubunda yaygınlaştığı halde Japonlar ideal kiloda kalmayı başarıyor. Genetik faktörlerin yanı sıra, beslenme şekilleri ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlıkları sayesinde yaşam ömürleri oldukça uzun, hastalıklara bağlı ölüm oranları da düşük. Peki, Japonlar nasıl besleniyor? Diyetisyen Gülhan Koca bu sırrı bizlerle paylaştı.


Balık

Japon Diyeti ile ideal formunuza kavuşun

Japonlar hemen her gün balık tüketirler. Daha çok buharda pişirme tekniğini kullanırlar. Çorbalarında da sık sık kullanmaktadırlar. Balığın içeriğindeki omega-3, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Enfeksiyonlardan koruyarak hastalıklardan önleyici etki gösterir. Ayrıca kalp sağlığı ve beyin fonksiyonları için oldukça önemli bir rol oynar.

Haberin Devamı

FIRINDA PALAMUT BALIĞI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!


Pirinç

Japon Diyeti ile ideal formunuza kavuşun

Çoğu zaman “Japonlar pirinç yedikleri halde zayıflar” cümlesini duyarız. Pirinç pilavı bizim sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. Fakat Japonlar bizden farklı olarak kepekli veya siyah pirinci tercih ederler. Ayrıca bizim gibi bol yağlı, tuzlu değil haşlama olarak tüketirler. Daha lifli ve daha sağlıklı halde tükettikleri pirinç, hastalıklardan korunmalarına ve ideal kilolarını korumalarına yardımcı olmaktadır.

BİRBİRİNDEN LEZZETLİ PİLAV TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN!


Sebze

Japon Diyeti ile ideal formunuza kavuşun

Japonlarda sebze tüketimi çok fazladır. Bizdeki uzun sürede tencerede pişen sebzelerin aksine, yüksek ateşte hızlı pişirme veya buharda pişirme tekniğiyle besin değerlerini (vitamin, mineral, antioksidan özelliği) kaybetmeden sebzeyi tüketirler. Çorba içinde sebzeyi daha çok tercih ederler.

SAĞLIKLI VE BİRBİRİNDEN LEZZETLİ SEBZE YEMEKLERİ TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN!

Haberin Devamı

Rafine ürünler

Japon Diyeti ile ideal formunuza kavuşun

Rafine edilmiş şekerli yiyecek-içecekler ve hazır gıdalar tüketmeyi tercih etmezler. Daha çok doğal besinler tüketirler.


Tatlı

Japon Diyeti ile ideal formunuza kavuşun

Birçoğumuzun yaptığı gibi yemekten hemen sonra hamurlu, şerbetli tatlılar yemek yerine meyveyi tercih ederler. Meyveleri de yeşil çayla beraber geç saatlere kalmadan gün içinde tüketirler.


Yavaş yeme ve küçük porsiyonlar

Japon Diyeti ile ideal formunuza kavuşun

Japonlar yemeği yavaş yavaş, küçük porsiyonlar halinde zamana yayarak yerler. Böylece beyin toklukları gerçekleşene kadar daha az yemek yemiş olurlar. Bizim yaptığımız en büyük yanlışlardan biri de yemekleri çok hızlı yiyerek doygunluk hissini yaşayana kadar fazla miktarda kalori almaktır. Bu da kilo artışına sebep olmaktadır. 

Yazarın Tüm Yazıları