Paylaş
Yıllar önce değil vajina estetiğinin yapılması, vajina kelimesinin söylenmesi bile ayıptı. Günümüzde ise kadınlar gerek fiziksel gerekse psikolojik nedenlerle vajina estetiği yaptırıyorlar. Vücudumuzun diğer bölgeleri gibi vajina da yaşlanıyor, dokular gevşiyor ve yer yer sarkmalar oluyor. Bu durum hastaların cinsel ve ruhsal sağlığını da olumsuz etkiliyor. Menopoz sonrası hormonal değişimler nedeniyle de bu bölgedeki yapılar deforme oluyor, buna bağlı olarak cinsel ilişki sırasında duyulan haz da azalıyor. Cinselliği vajinadaki problemlerden dolayı başarılı yaşayamayan kadınlara çeşitli operasyonlar uygulanarak mutluluğu yakalaması sağlanabiliyor.
Beraberliğin en güzel ve en özel olan tarafı hiç kuşkusuz cinselliktir. Bunu doyasıya yaşamak için istenilen bir özellik ise vajinanın yeterli darlıkta olmasıdır. Özellikle çok doğum yapmış kadınlarda görülen vajenin genişlemesi önemli sorunların başında geliyor. Normal doğum sırasında vajeni genişletmek için yapılan kesiler ya da kontrolsüz yapılan doğumlara bağlı olarak da bu genişleme olabiliyor. Sonuçta bu durum her iki tarafın cinsel olarak tam bir mutluluk yaşayamamasına ve huzursuzluğuna yol açıyor. “Biz eşim ile orgazm konusunda sorun yaşıyoruz” ya da “tam olarak performans sergileyemiyoruz bu da doğumdan sonra oldu” yönündeki şikayetler ile hekimlerin kapısı çalınıyor. Biraz çekingen bir tavır ile artık bu şikayetinden dolayı ilişkiye girmek istemediğini belirten kadınlar, kendini eşine karşı da sorumlu hissediyor. Aslında normal doğumun en istenmeyen sonucudur bu.
Peki, her doğum yapanda bu sorunla karşılaşılır mı? Çoğunlukla evet ama bu tür problemleri yaşamayanlar da var elbette. Doğumda vajenin yapısı bozuluyor, daha doğrusu genişliğinde artma oluyor. Bunun bebeğin çıkışından sonra eski konumuna dönmesi gerekir fakat geri dönüş maalesef tamamen olmaz. Bütün şikayetler de bu nedenle ortaya çıkıyor. Bu tür sorunlar yaşayan kadınlara “vajinoplasti” olarak adlandırılan operasyon uygulanıyor.
Cerrahi vajinoplastide; yaklaşık 8-10 cm’lik bir kanal olan vajinanın daraltılması ancak girişin 4-5 cm’lik kısmına yapılır. Oysaki geriye kalan diğer alan cerrahi vajinoplastide daraltılmaz. Teknolojik tıpta pek çok alanda yaygın olarak kullanılan lazer; “vajina” ile ilgili sorunların çözümünde de kullanılabiliyor. “Lazer vajinoplasti” işleminde vajinal kanalın tümü sıkılaştırılabiliyor. Yani bu işlemle rahim ağzından vajina girişine kadar olan kanal daha uzun ve boydan boya etkilenmiş oluyor. Uygulamanın bir diğer özelliği ise; cerrahi bir işlem olmaması nedeniyle vajinal ve genital alanda yüzeysel sinir kesisi oluşmaması. Böylece vajinal duyarlılık azalmıyor ve erkek cinsel organının vajina içindeki yarattığı basınç, hastalar tarafından daha iyi algılanıyor. Bundan dolayı cinsel doyuma ulaşma da daha fazla oluyor. Oldukça güvenli ve etkili bir yöntem olan lazer vajinal sıkılaştırma; hem daha az girişim içerir hem de işlem sonrası pansuman, antibiyotik ve ağrı kesici kullanımı gerektirmez.
Görülüyor ki kadınlar en çok görülen yerleri olan yüzlerinden en mahrem yerleri olan vajinalarına dek, her yerlerini estetik bir görünüme kavuşturma şansına sahipler. Ancak belirtmekte fayda var ki; lüzumsuz, tehlikeli ve fazla keyfi operasyonlar, hekimlerin tasvip ettikleri şeyler değil. Güzellik önemli fakat sağlığınızdan daha fazla değil…
Paylaş