Paylaş
Malzemeler
3 orta boy kabak
1 yemek kaşığı bulgur
2 adet enginar kalbi
1 demet dereotu
1 orta boy soğan
1 su bardağı light süt veya 3 adet light karper peynir
Hazırlanışı
Kabak, bulgur, enginar, dereotu ve soğanı 6 bardak su ile pişirin, blenderdan geçirin. Kaynamaya başlayınca yavaş yavaş karıştırarak sütü veya peyniri ilave edin. Doyana kadar içilebilir. Haftada 2-3 kez akşam yemeği olarak tercih edilebilir.
Malzemeler
1 orta boy patlıcan
1 orta boy kabak
1 adet kırmızıbiber
1 adet yeşilbiber
3 adet orta boy mantar
1 yemek kaşığı yağ
Zencefil
Zerdeçal
Kekik
Pulbiber
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri istediğiniz şekilde kesip, yağ ve baharatlar ile harmanlayın. 200 C derecede 25-30 dakika fırınlayın. Haftada 1-2 kez öğle yemeği olarak tercih edilebilir.
Sos için: 3 yemek kaşığı light yoğurt, ¼ demet dereotu (ince kıyılmış), nane ve kekiği karıştırarak üzerine dökün.
Malzemeler
1,5 litre su
1 demet maydanoz
1 tutam mısır püskülü
1 tutam kiraz sapı
2 dal kabuklu tarçın
½ ceviz büyüklüğünde taze zencefil (rendelenmiş olmalı)
1 adet limon suyu
2-3 adet karanfil
Hazırlanışı
Tüm malzemeler beraber 10 dakika kaynatılıp süzüldükten sonra içine limon suyu ve karanfil eklenir. Sıcak veya soğuk içilebilir. Günlük yapılmalı, 1 hafta boyunca tüketilmelidir.
Malzemeler
1 bardak badem sütü
4 adet çilek
10 adet yaban mersini
¼ avokado
1 yemek kaşığı chia tohumu
3-4 adet baby ıspanak
1 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı toz zencefil
Yapılışı
Tüm malzemeleri blender’a koyup, karıştırın. Haftada 2-3 kez kahvaltı olarak tercih edilebilir.
Malzemeler
½ demet maydanoz
1 adet küçük boy pancar
½ su bardağı su
½ su bardağı kefir
½ çay kaşığı toz zencefil
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı chia tohumu
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri blender’a koyup karıştırın. Haftada 2-3 kez ikindi ara öğünü olarak tercih edilebilir.
Uzman Diyetisyen
Gamze Şanlı Ak
Paylaş