Paylaş
İlk önce yaptığınız hataları sırasıyla düzeltmeye çalışın. Unutmayın bütün hatalar hemen düzeltilmez.
Yağ depolayıcı besinlerden uzak durun
Akşam çayın yanında cipslere, çerezleri azaltın. Uykuya yakın yavaşlayan metabolizma için yağ depolayıcı olan bu besinler yağ miktarını artırıp daha yavaş metabolizmaya sahip olursunuz.
Spor arkadaşı edinin
Spor yapmaya başlamak başta herkese zor gelir. Keyifli hale getirmek için spor arkadaşı edinin.
Tatlı krizlerini tarçınlı sür ile atlatın
Diyet yaparken en zor olanlardan biri tatlı keyfidir. Bunun için tatlı krizlerinizde tarçınlı süt veya günde 1 kutu light cola tüketilebilir.
Ekmeği diyetinizden çıkarmayın
Ekmeği birden kesmeniz, hiç tüketmemeniz kas kaybına neden olacağı gibi kan şekerinizi dengesizleştirir ve sizde daha fazla açlığa neden olur.
Salatalarınızda yağı azaltın
Salatalarınız için güzel bir sos oluşturun. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı+1 tatlı kaşığı nar ekşisi+ 1 yemek kaşığı sirke sizin için yeterli olacaktır.
Günde 10-12 bardak su için
Zayıflamanın sihirli içeceği olan suyu mutlaka artırın. Susuzluk hissini ile açlık hissi karışması bireyde yemek tüketimini artırır. Yağ yakımı için günde 12-13 bardak su içmek altın kurallardan biridir.
Kahve keyfinizi bozmayın
Arkadaşlarınızla kahve keyfinizi asla bozmayın. Kremasız, sadece tamamı süt olan kahveler formunuzu korurken sizin tok olmanızı da sağlayacaktır.
Haftada 1 kez ödül olarak sevdiğiniz karbonhidratlardan tüketin
Mutlaka sevdiğiniz karbonhidrat ödüllerinden haftada 1 kez yapın. Lezzetli, az yağlı makarna veya 1-2 dilim pizza yanında light kola içebilirsiniz.
Ani açlık krizlerinizi bastırmak için meyve- kuruyemiş tüketin
Ani açlık krizlerini tatlı veya abur cuburlarla yatıştırmak yerine iş yerinde çekmecenize meyve, 1 kutu light süt, 1 paket meyveli diyet bisküvisi, kuru kayısı, 2-3 adet ceviz veya 8-10 adet badem gibi mutlaka açlığınızı yatıştıracak yiyecekler bulundurun.
Hedefiniz, kısa sürede zayıflamak olmasın
Ve en önemlisi bir hedef belirleyin ama bu gerçekçi bir hedef olsun. Unutmayın önemli olan kısa sürede hızlı zayıflamak değil, istikrarlı ve düzenli bir şekilde zayıflayıp, beslenme alışkanlıklarınızı yavaş yavaş değiştirmek.
Paylaş