Şifa niyetine: Ihlamurlu zencefı̇l çayı

Bu mis kokulu şifalı çay ile hem grip mevsiminde bağışıklığınızı kuvvetlendirin hem de size enerji versin. Üstelik evde yapımı çok kolay.

Haberin Devamı

400-450 ml (2 su bardağı) sıcak suya ihtiyacımız var.

2 fındık büyüklüğünde zencefili ince ince kesip, sıcak suda 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.

Kısık ateşte kaynadıktan sonra içine;

  • 2 tutam ıhlamur
  • 7-8 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın ekleyip, tencerenin ağzı kapalı şekilde 10-15 dakika demliyoruz.

Hazır olan karışımı 2 fincana ayırıp, içine isteğe bağlı limon veya portakal dilimi ekleyip daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Herkese afiyet ve şifa olsun.


Not: Aroması keskin olursa 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz veya zencefili kaynatmadan tüm malzemeler ile birlikte 15 dakika demleyebilirsiniz. Ama zencefilli kaynatma işlemi, çayın daha etkili olmasını sağlar.

Yazarın Tüm Yazıları