Paylaş
Cildimizin yaşla beraber azalan yenilenme hızını peelingler ile düzenleyebiliriz. Güzel ve dokunması yumuşak bir tene, evde hazırlıyabiliceğimiz bitki ya da meyvelerden oluşan peelinglerle sahip olabiliriz.
Derimizin üst yüzeyi ölü hücrelerle kaplıdır. Peeling bu hücre tabakasını soyarken hücre yenilenmesini hızlandırır. Aktif deri tabakası olan alanda uyarı oluşturur. Kollajen ve elastik liflerde sıkılaşma meydana gelir.
Deri soyma işlemlerinde cildinizin zarar görmemesi ve olumlu sonuçlar alınması için çok dikkatli ve titiz yaklaşmak gerekir. Peeling işlemlerinde en önemli husus cilt yapısına uygun bilinçli ürünler tercih edilmesidir. Aksi takdirde ciltte kalıcı kızarıklıklar ve lekeler oluşabilir. Özellikle alerjik yapılı, sivilceli ve kızarık ciltlerin peeling öncesi cilt doktoruna giderek bilgi alınması gerekir.
Peelingleri uygularken ciltte, hassasiyet oluşturulmamalıdır. İşlem öncesi cildin temiz olması ve yanık olmamasına dikkat edilmelidir. Güvenli bir soyma işlemi için ilk uygulamalar kısa tutularak sorun oluşmaması durumunda bekletme süresi uzatılmalıdır. Ayrıca cilt soyma aralıklarını uzun tutmak da sonuçları gözlemlemek açından daha güvenlidir.
Bitkiler ve meyveler cildimizin en içten dostu olabilirler. Cildimizi hem içten hem de dıştan bakımını sağlama yetenekleri vardır. Her evde bulunan malzemelerle de peeling yapılması mümkündür.
Peeling yapmak için taze ve canlı bir bitki ya da meyveyi;
Krema, gliserin, yumurta akı ya da bal içinde ezerek,
Yeşil kil, limon suyu ya da sirke kullanarak hazırlayabiliriz.
Kullanılan meyve ve sebzeler içerdikleri asitlerle ciltte soyma ve yenileme etkisi gösterirler. Sebze ve meyveleri mevsimlerin doğal akışına göre hazırlamalıyız. Örneğin sonbaharda salatalık, üzüm ve elmadan hazırlanabilir. Kullanılan malzemelerin tarım ilacı ile işlem görmemesi alerjik reaksiyon riskini azaltır. Aynı şekilde şifalı yabani bitkilerden de yararlanabiliriz.
Paylaş