Paylaş
İki farklı cinsiyet iki farklı ailede büyümüş birey, birbirlerine tutulur, aşık olur, sever ve her akıllı çiftin yapacağı gibi ilişkilerini taclandırmak için evlenmeye karar verir. Bu şekilde birbirlerini kaçak göçek görmekten kurtulacak, kendilerine ait yuvalarında istedikleri kadar zaman geçirebileceklerdir.
Çoğunlukla her evlilik güzel ve çoşkulu başlar. Evliliğe dair bir eğitimimiz yoktur ancak evlilikte zorlanılacağına dair ya da sorunlar yaşandığında neler yapılabileceğine dair pek farkındalığımız da yoktur. Evlilik sevdiğin kişiyle ne kadar zor olabilir ki!
Evlilik, evcilik gibi algılandığında daha ilk aylarda bile zorlamaya başlar çiftleri.
Flört dönemi ve nişanlılık döneminde kök aileler, yeme ve içme alışkanlıkları, giysiler, arkadaşlar vb. ile ilgili yaşanan sorunlar eğer halı altına atılırsa, evlenince değişir nasılsa gibi düşüncelerle görmezden gelinirse, evlendikten kısa süre sonra kavga nedeni olmaya başlayabilirler. Ve bu sorunları çözmek için üçüncü şahıslardan, kök ailelerden yardım istenirse, eve dair yaşantılar sıklıkla dışarıyla paylaşılırsa işler daha içinden çıkılamaz hale gelebilir. Bundandır ki evliliklerin %60'ı ilk altı ayda boşanma ile sonuçlanmaktadır.
Aileye yeni bir bireyin katılması yani gebelik ve doğum da evlilik için kolay evreler değildir. Sorunları olan bir çift için bebek sorunların daha da ağırlaşmasına neden olabilir. Uykusuzluk, bebeğin büyüme evrelerindeki sorunları, evde yatılı kalan kök aile üyeleri…vb, evliliği genellikle zorlar. Kavga artıkça sevgi ve saygı alanı zarar görür.
Boşanma, sorunların çoğunu çözmez. Boşanmak sadece bir karardır ve ilişkiyi kanunen sonlandırır. Boşanmasına rağmen eski eşine geri dönen, kavga eden, kıskanan, seviyordum mecbur kaldık gibi sözler safreden pek çok örnek görürüz.
Birbirini seven ancak saygısız tavır ve tutumları artan ya da sorunları nasıl çözeceklerini bilemeyen çiftler için ‘Evlilik Terapisi’ hayat kurtarıcı olabilir.
Yaşanılan sorun ne olursa olsun eğer sevgi varsa evlilikte yaşanılan sorunların üstesinden gelmek uygun yaklaşımlarla , destekle mümkündür. Çift birbirini dinlemeyi, paylaşmayı, duygularını aktarmayı öğrendikçe, kavga sıklığı azalır kavgalar daha çok duygu ifadelerine dönüşür ve konular ve sorunlar daha kısa sürede çözülür.
Evliliğe dair alanların yeniden yapılandırıldığı, yeni çözüm modellerinin konuşulduğu ve uygulandığı, eş kimliğinin, değerlerinin önceliklerinin farkedildiği, BİZ alanının oluşturulduğu, mahremiyet halkasının güçlendirildiği ve çiftten gelecek taleplere göre ailenin güçlendirildiği bir terapi sürecidir "Evlilik Terapisi."
Evliliği daha kolay kılmak için, hafiflemek için, yeni şeyler öğrenmek ve uygulamak için ilişkinize daha farkındalıklı bakabilmek için ihtiyaç hissederseniz bir evlilik danışmanından destek alın derim.
Paylaş