Cinsel fantezilerinizi gizlemeyin!

Fantezi yapmak ilişkiye neler kazandırır? Ne zaman tehlikeli hale gelir?

Haberin Devamı

Günümüzde cinsellik konusunda önemli gelişmeler yaşanmasına rağmen yine de çok az sayıda insan cinsellik hakkında doğru ve yeterli bilgiye sahip. Cinsellik hakkında rahat bir şekilde konuşulamadığından dolayı bu konu hala bir tabu olmaya devam etmekte, bilgi eksikliği ve cinsel mitler nedeniyle birçok insan cinselliği dilediği gibi yaşayamamaktadır. En kafa karıştırıcı cinsel mitlerden biri olan cinsel fanteziler hakkında bilinmesi gerekenleri Cinsel Terapist Dolunay Kadıoğlu anlatıyor.

Kişinin, cinsellikle ilgili doğru olduğunu düşündüğü, çoğu zaman abartılı, yanlı ve bilimsel değeri bulunmayan inanç ve yargılar cinsel mitler olarak tanımlanmaktadır.

Cinsel mitler, toplumda yaygın olarak kabul görmekte, kişide “gerçek” erkeğin ya da kadının nasıl düşünmesi ve davranması gerektiğiyle ilgili bir kalıp oluşturmaktadır. Cinsel yaşamda yaşanan sorunların çoğunlukla temelinde bu yanlış bilgi ve inançlar yani cinsel mitler yatar.
Cinsel mitlerden en kafa karıştırıcı olanlardan biri cinsel fanteziyle ilgili olanıdır. “Sevişme esnasında fantezi kurmak yanlıştır, “Fantezileri olan erkekler eşcinsel olmaya eğilimlidirler” gibi birtakım cinsel mitler çiftler arasında tartışmalara neden olmaktadır.

Haberin Devamı

İnsanların kendilerini rahat hissettikleri cinsel davranış biçimleri birbirinden çok farklı olduğu gibi fantezileri de bir diğerinden farklı olabilir. Peki, bu durumda cinsel anlamda neyin normal neyin anormal olduğunu nasıl söyleyeceğiz, normali ya da anormali nasıl saptayacağız? Kriterlerimiz ne olacak?

‘Normallik’ kültür ve toplum tarafından empoze edilen bir kavramdır ve toplumdan topluma, dönemden döneme değişebiliyor. Neye, kime hangi döneme göre normal?

Aslında bu konuda sorulacak en temel sorular şunlar olmalıdır: Yapılan keyifli bir eylem mi? Bundan birlikte keyif alıyorlar mı? Birbirlerinin kişisel özgürlüğüne saygı duyuyorlar mı?

Kişinin aklından geçenler sevişme konsantrasyonunu bozmuyorsa, paylaşılmak istenilen fantezi cinsel eşe de çekici geliyorsa ve onaylanıyorsa ortada bir sorun yoktur. Ancak bir kişinin kurduğu fanteziye diğeri istemeye istemeye eşlik ediyorsa ve zorlanıyorsa burada bir sorun vardır. Yani cinsellik esnasında kullanılacak fanteziyi, normalleri ve anormalleri çiftler belirler. Çift tarafından uygun görülen her fantezi kullanılabilir.

Haberin Devamı

İki yetişkin bireyin kendi özgür iradeleriyle kurduğu ve yaşattığı fantezilere kimsenin söyleyecek sözü olmamalı. Söyleyecek sözü olan varsa da henüz beynimizden geçen düşünceleri görebilen bir sistem yok, yani hala özgür sayılırız.

Yazarın Tüm Yazıları