Paylaş
1 orta boyu (100 gr) yaklaşık 73 kalori içerirken, A vitamini, beta karoten, likopen, lutein, zeaksantin gibi içerikleri sayesinde antioksidan yönünden zengindir.
Turuncu renkteki diğer sebze ve meyveler gibi cilt ve saç sağlığı için de olumlu etkiye sahiptir.
Bununla birlikte yüksek lif oranı sayesinde mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Ancak insülin direnci, diyabet, hipoglisemi riski altında olan kişiler tarafından dikkatli tüketilmesi gerekir.
Olgunlaşmamış taze Trabzon hurması parlak, açık turuncu ve sert bir dış kabuğa sahipken bu haliyle tüketmek mümkün değildir. Yenilebilir olması için daha koyu turuncu renkte ve yumuşak olması gerekir. Taze hurmayı oda sıcaklığında elma ya da muz ile aynı tabağa koyarak birkaç gün içinde olgunlaşıp tatlanmasını sağlayabilirsiniz.
Olgunlaşmış Trabzon hurmasını ise buzdolabında 2-3 gün; derin dondurucuda kabuklarını soyup 6 ay saklayabilirsiniz.
Hazırlanışı
Paylaş