Paylaş
Hazırlanışı:
Elma dışındaki tüm malzemeler karıştırılır, ardından dilimlenmiş elmaya batırılarak servis edilir.
Hazırlanışı:
İnce bulgur soğuk su ile yıkandıktan sonra kıyma ve zeytinyağı ile karıştırılır. Dilerseniz kıymayı çiğ ya da önceden hafif pişirip kullanabilirsiniz. Ardından soğan ve maydanoz ince doğranıp kıymalı harç ile iyice harmanlanır. Kabak ve/veya biberlerin içini oyup üzerinde 1 parmak kalacak kadar boşlukla doldurulur. Ardından küçük tencerede veya fırın kabına yerleştirilen dolmaların boylarına yakın su eklenir, üstünü kapattıktan sonra pişirilir.
Daha önceden közlenmiş ya da buharda pişmiş taze kırmızı biberler küçük doğranır. Ardından tüm malzemeler iyice yoğurulup daha önceden ayarlanmış 180 0C fırında ya da tost makinesinde yağlı kağıt arasında pişirilir. Yeterli sıcaklıkta servis edilir.
Paylaş