Yaza özel ramazan programı ile kilonuzu koruyun!

İşte kilo almamanızı sağlayacak ramazan ayına özel beslenme listesi...

Haberin Devamı

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmanızı hızlandırmak için ilk başta yapmanız gereken oruç tuttuğunuz zamanlar haricinde ana öğün ve ara öğün sayınızı mümkün olduğunca artırarak beslenmek olmalıdır. Ayrıca düzenli olarak yapacağınız egzersiz ve aktiviteler yavaşlayan metabolizmanızı hızlandırmayı sağlayacaktır.

RAMAZAN AYINDA NE TÜR YİYECEKLER TERCİH EDİLMELİ?

Ana öğünlerde tüketeceğiniz besinler aşırı yağlı olan kızartma, kavurma tarzı besinler yerine hafif olan sebze yemekleri, salatalar, zeytinyağlı yemekler ve posa içeriği yüksek olan kurubaklagil yemekleri olmalıdır. Ara öğünlerde meyve grubu ve süt ürünleri tercih edilebilir.

Yaza özel ramazan programı ile kilonuzu koruyun

TATLI TÜKETİMİ KISITLANMALI

Ramazanda yavaşlayan metabolizmaya ek olarak şeker ve tatlı tüketimi artmaktadır. Tatlılar hacim olarak küçük olup az doygunluk veren yiyecekler olmasına karşın kalorileri oldukça yüksektir. Bu sebeple tatlı tüketiminizi kısıtlamalısınız, tercihen sütlü tatlılar veya sade dondurma haftada 1-2 kez tüketilebilir.

Haberin Devamı

SU TÜKETİMİNE DİKKAT!

Ramazan ayında su tüketimi günlük beslenme düzeninizde olmazsa olmazınızdır. Su yaşamak için oksijen kadar önemlidir. Vücudumuzun yaklaşık %60-70’i sudan oluşmaktadır. Özellikle sıcak havalarda ter, solunum ve idrar ile sıvı kaybı daha çok olduğu için su ayrıca önemlidir. Ramazanda oruç tuttuğunuz zamanlar haricinde 10-14 bardak veya yaklaşık olarak 3 lt. su tüketmelisiniz.

 Yaza özel ramazan programı ile kilonuzu koruyun 

Ramazan ayına özel kilo almamanızı sağlayacak ramazan programınız hazır!

RAMAZAN PROGRAMI

Sahur:

  • 2 ince dilim ekmek (50gr)
  • 60 gr beyaz peynir
  • 1 adet haşlanmış yumurta (tuz eklenmemiş)
  • 2-3 adet tam ceviz
  • Yağsız ve tuzsuz sebze ve yeşillikler

İftar:

  • 2 kepçe sıcak veya soğuk çorba
  • 8 çorba kaşığı etli veya etsiz sebze yemeği/ 8 çorba kaşığı etli veya etsiz bakliyat yemeği/ El parçası kadar Izgara et veya 1 fileto Izgara balık
  • 1 bardak buzlu naneli ayran veya 1 büyük kase cacık
  • 1 dilim ekmek veya 1 küçük parça pide
  • Mevsim sebzeleriyle hazırlanmış mevsim salatası 

İftardan 45 dakika sonra:

  • 3 ince dilim üçgen şeklinde karpuz veya herhangi bir meyve

22.30:

  • 1 su bardağı yarım yağlı süt veya yoğurt (1/2 çay kaşığı tarçın eklenebilir.)

23.30:

  • Uyku

Uzman Diyetisyen Deniz BERKSOY

Yazarın Tüm Yazıları