Hurma, içinde barındırdığı birçok vitamin ve mineral nedeniyle öğünlerde yer verilmesi gereken bir besindir. Özellikle ramazan aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan hurmanın faydaları saymakla bitmiyor:
Haberin Devamı
İçeriğinde en az 20 farklı aminoasit içermektedir. Bu yönüyle yaşlanmaya karşı etkilidir.
Kansere karşı koruyucu doğal bir ilaçtır.
Böbrek iltihabını ve böbrek taş oluşumunu engellemektedir.
Kan şekerini çok iyi dengeleyen bir meyvedir.
İçerdiği demir sayesinde anemiye karşı tedavi edici özellik taşımaktadır.
Damar sertliği ve kolesterole karşı koruyucu görev yapmaktadır.
B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından dolayı karaciğeri korumaktadır. Ayrıca zengin beta karoten içeriğiyle hem karaciğer hem de göz sağlığı için faydalıdır.
Hurma, emzirme döneminde süt artışını sağlamaktadır.
Laksatif etkiye sahip olması sebebiyle kabızlığa karşı etkilidir.
İçeriğinde yer alan B1, B6, magnezyum sayesinde stresi azaltmaktadır.
TÜKETİM ALTERNATİFLERİ NELERDİR?
• Kabızlık problemi olanlar için 2 adet hurmayı bir bardak su içerisine ilave edip sabaha kadar bekletip aç karnına içebilirler. • Kilo alma problemi yaşayanlar için kuruyemiş ile birlikte ara öğünlerde tüketilebilir. • Spor öncesi kaslara enerji ve yakıt sağlayabilmek için hurma önemli besinlerden biridir. • 1 porsiyon meyve 4 adet hurmaya eşdeğerdir. Ortalama 57 kcal’dir.