Hangi ayda hangi balık tüketilmeli?

Balığı sezonuna göre tüketmek hem lezzet hem de sağlık açısından önemli.

Haberin Devamı

Balık, kırmızı ve beyaz ete oranla çok daha fazla protein içerir. Peki, hem lezzetli hem de sağlığa fayda açısından hangi mevsimde hangi balık tüketilmeli biliyor musunuz? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, ay ay hangi balıkların tüketilmesi gerektiğini sıraladı.

Ocak

Hamsi, istavrit, kalkan, kefal, torik, zargana

Şubat

Hamsi, iskorpit, istavrit, izmarit, kalkan, kefal, levrek, mezgit, sarıkuyruk, sarpa, torik, zargana

Mart

Isparoz, iskorpit, istavrit, izmarit, kalkan, kefal, levrek, mezgit, orkinos, sarıkuyruk, sarpa

Nisan

Isparoz, iskorpit, istavrit, izmarit, kalkan, kefal, levrek, mezgit, orkinos, sarıkuyruk, sarpa

Mayıs

Isparoz, kefal, levrek, mezgit, müren, orkinos, sarıkuyruk, sarpa

Haziran

Akya, ısparoz, müren, orfoz, orkinos, sardalya, sarıkuyruk, sarpa, trança

Temmuz

Akya, çipura, çinekop, gümüş, ısparoz, müren, orfoz, orkinos, sardalya, sarıkuyruk, sarpa, sinarit, tekir, trança

Ağustos

Akya, çipura, çinekop, gümüş, ısparoz, kılıç, lüfer, lağos, müren, orfoz, sardalya, sarıkuyruk, sarpa, sinarit, tekir, trança,

Eylül

Akya, barbun, çipura, gümüş, ısparoz, kılıç, lüfer, lağos, müren, orfoz, palamut, palamut, sarıkuyruk, sarpa, sinarit, sardalya, tekir, trança

Ekim

Akya, barbun, dilbalığı, ısparoz, iskorpit, karagöz, kefal, orfoz, orkinos, palamut, sarıkuyruk, sarpa, tekir, trança, torik, uskumru.

Kasım

Barbun, dilbalığı, hamsi, iskorpit, karagöz, kefal, orkinos, palamut, tekir, torik, turna, uskumru, zargana

Aralık

Hamsi, iskorpit, karagöz, kefal, palamut, torik, turna, zargana.

12 ay boyunca tüketilebilecek balıklar hangileridir?

  • Alabalık
  • Kırlangıç
  • Kolyoz
  • Mercan
  • Mürekkep balığı
  • Mırmır
  • Pisi 

Yazarın Tüm Yazıları