Paylaş
Kırmızı biber; kolajen oluşumu ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı C vitamini açısından oldukça zengindir.
C vitamini haricinde beta karoten, likopen ve lif, E vitamini ve potasyum zenginidir.
E ve C vitamini içeriği ile yaşlanma karşıtı antioksidanlar yönünden zengindir.
Atardamarların zarar görmesini ve cilt yapısının deformasyonunu engeller.
Kansere sebep olan serbest radikalleri yok ederek anti-kanserojen bir besin olarak ün yapmıştır. Prostat, pankreas ve rahim kanseri bu kanser çeşitleri arasındadır.
Kırmızı biber, beta karoten içeriği ile göz hastalıklarına ve hafıza sorunlarına karşı koruma sağlamaktadır.
Bol su ve lif içeriği ile selülit oluşumunu engeller ve kolesterolü düşürücü etki sağlamaktadır.
İçeriğindeki potasyum kalp krizi riskini düşürür.
Yüksek C vitamini içeriği ile etkili bir bağışıklık güçlendiricidir.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Tüm biberleri bir tepsiye koyun, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirdikten sonra üzerlerini soyun ve çekirdeklerini çıkartın.
Biberleri ve tüm diğer malzemeleri püre haline gelene kadar blenderdan geçirin.
Soğuk ya da ılık bir şekilde sos olarak servis edin.
Paylaş