Paylaş
Diğer tahıllara göre yüksek oranda çözünür posa içeriğine sahip olan yulaf, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Tip 2 diyabet hastaları için önemli bir besindir. Çünkü kan şekerinin hızlı yükselmesine engel olur. Bunun yanında zayıflama diyetlerinde çokça kullanılan yulafın uzun süre tokluk hissiyatı yaratma özelliği de vardır. Yulaf, selenyumdan zengin bir besindir. Selenyum, metabolizmayı hızlandırdığı gibi vücut için de önemli bir antioksidandır.
Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı yulaf ezmesi
• 1 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı keten tohumu
• 2 yemek kaşığı chia tohumu
• 2 dilim peynir (50-60 g)
Hazırlanışı
Oda ısısında beklettiğimiz yumurtaları derin bir kaseye kırıyoruz, sonrasında sütü ekliyoruz. Sıvı malzemeleri iyice harmanladıktan sonra sırayla yulafı, peyniri, chia tohumunu ve keten tohumunu ekleyip bir karışım hazırlıyoruz. Fırın tepsisine ince bir tabaka halinde döküp 180 derecede 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
Malzemeler
• 2 su bardağı yulaf ezmesi
• 3 yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 orta bol elma
• 1 havuç
• 1 muz
• 2 yemek kaşığı kuru dut
• 1 çay bardağı ceviz
• 2 tatlı kaşığı kakao
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı
Elma ve havucu rendeliyoruz, cevizi ince ince kıyıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta ve yoğurdu karıştırıp üzerine yulafı ekliyoruz. Sırasıyla diğer malzemeleri de ekledikten sonra kaşık yardımı ile yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine alıyoruz. 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Malzemeler
• 3 silme yemek kaşığı yulaf ezmesi
• 1 su bardağı süt
• 1 küçük muz
• Tarçın
• 2 ceviz
• 1 yemek kaşığı yaban mersini
Hazırlanışı
3 silme yemek kaşığı yulafı, muzu ve sütü ocakta kısık ateşte pişiriyoruz. Kapatmaya yakın tarçını ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Üzerini ceviz ve yaban mersini ile süslüyoruz.
HÜRRİYET AİLE ÖZEL
Paylaş