Emzirme döneminde bu tarifleri rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Haberin Devamı
1- Yulaflı kurabiye
MALZEMELER
2 su bardağı yulaf ezmesi
6 adet kuru kayısı
4 adet kuru erik
4 çorba kaşığı kuru üzüm
1,5 su bardağı kaynar light süt
Tarçın
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine köfte şeklinde dizin (10 adet çıkmalı). Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
2- Sütlü yulaf
MALZEMELER
Süt
Yulaf ezmesi
Orman meyveleri
Tarçın
HAZIRLANIŞI
1 bardak süt (200ml) ve 6 kaşık yulafı yapışmaz tavada karıştırarak pişirin. Yulaf, sütü çekince tarçın ilave edip ocaktan alın. Orman meyveleri ile süsleyin.
3- Süt artıran bitki çayı
MALZEMELER
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı ısırgan otu
1 yemek kaşığı anason
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı papatya
HAZIRLANIŞI
Bitkiler karıştırılır ve kaynatılmış suda 8-10 dk demlenerek tüketilir.