Büşra Totan
Büşra Totan
Büşra Totan

Selülit giderici 7 mucize içecek

Bu problemle savaşmanızda size yardımcı olacaklar!

Haberin Devamı

Çoğu kadının ortak şikayeti olan selülit için her gün yeni bir krem çıkıyor piyasaya. Bu sevimsiz görüntüden kurtulmak için beslenme programını değiştirmenin ilk şart olduğunun altını önemle çizen Diyetisyen Büşra Totan, selülitleri gideren içecekleri sıraladı ve selülit oluşumunu önleyen çözümler sundu.

Selülitten kurtulmak imkansız değil ama zor… Öncelikle selülit oluşum aşamasındayken koruyucu önlemler alınmalıdır. Kilo almak selüliti artırır. Bir kez yağ hücreleri oluştuktan sonra bir daha hiç kaybolmazlar. Bu nedenle düşük yağ içerikli, dengeli ve sağlıklı bir beslenmeyi yaşam tarzınız haline getirmelisiniz. Beslenme programınızda yapacağınız bazı değişiklikler; yağ hücrelerinin yıkımını hızlandırıp enflamasyonu azaltır, kolojen doku yapımını artırarak selülit ile savaşabilir.

Selülitlere iyi gelen içecekler

Su: Su, cildin nem dengesini koruyarak elastikiyetini kaybetmesini engeller. Böylece vücudun gereksiz ödem toplamamasını sağlar. Metabolizmayı hızlandırır, dolaşımı düzenler, toksinlerin uzaklaştırılmasını sağlar.

Taze sıkılmış meyve suyu: Greyfurt, portakal ve kivi, içerdiği C vitaminleri ve biyoflavonoid bileşenler ile kollojen doku yapımını destekler. Muz, potasyum kaynağı olduğundan; ödemi engeller, dolaşımı hızlandırarak sıvı birikmesinin önüne geçer. Kırmızı meyveler; yaban mersini, ahududu, böğürtlen gibi üzümsü meyveler yüksek antioksidan içerikleri nedeniyle dolaşım bozukluklarına ve serbest radikallere karşı etki göstererek doku hasarını önler. Günde 1 bardak üzüm, portakal, kivi ya da greyfurt suyu içerek selülitli görünüme veda edebilirsiniz.

Limonata: Limon; düşük şeker içeriği ile insülin düzeyini yavaş uyarır. Glisemik indeksi düşüktür. Vücudu toksinlerden arındırır, östrojen seviyesini dengeler. İçerdiği flavonoidler ile antioksidan etki gösterir. Günde 2 limon ile hazırlayacağınız şekersiz ve zencefilli limonata, selülit görünümünü azaltmaya yardımcı olacaktır.

Sebze suları: Ispanak, salatalık, taze kırmızı biber, domates, pazı, karalahana, kereviz, brokoli selülit ile savaşan sebzelerdir. Bu besinler yüksek su içerikleri ile selülit görünümüne karşı vücudu korurlar.

Az yağlı süt: Düşük yağlı veya yağsız süt ürünleri, yüksek kalsiyum içerikleri sayesinde daha fazla yağ yakılmasını sağlayarak, selülitli görünümün hafiflemesine yardımcı olur.

Yeşil çay: Yeşil çayın antioksidan deposu olduğunu bilmeyen kalmadı. Yapılan çalışmalar; metabolizma hızını artırdığını da göstermekte. Özellikle yağlanmaya bağlı selülit oluşumunu engellemede yağ yakıcı etkisi ile görev alır. Günde 1-2 fincan zencefil, limon, yeşil çay karışımını hazırlayıp içebilirsiniz.

Zencefil: Aspirin gibi etki göstererek kan damarlarında plak oluşumunu engeller. Aynı zamanda kanı inceltici etkisinden dolayı dolaşımı ve kan akışını rahatlatır. Zencefilin anti- enflamatuar etkisi de kuvvetlidir.

Beslenmenizde yapacağınız değişikliklerle selülitlere savaş açın

  • Günlük 2 - 2,5 litre su içmeye gayret edin.
  • Tuz ve tuzlu gıdaları kısıtlayın. Günlük 0,5 gramdan daha fazla tuz almayın ve diyet tuzu tercih edin. Dil peyniri hariç diğer peynirleri suda bekleterek yiyin.
  • Alkollü içecekler, kola, gazlı içecekler ve bozadan mümkün olduğunca uzak durun.
  • Şekerli gıdalar ve tatlılardan uzak durun.
  • Probiyotik takviyeler, gastrointestinal ve immün sağlığı geliştirdiği için bakteriyel enfeksiyon olan selülit için faydalıdır.
  • Esmer, tam tahıllı besinleri tercih edin. Makarna, beyaz ekmek, pirinç ve şekerli gıdalar kanda insülin seviyesinde dalgalanmalara neden olarak vücudu yağ depolaması konusunda uyarır. Patates, pirinç, elma, havuç su tutucu gıdalardır, bunlardan tüketmemeye gayret edin.
  • Laksatif etkisi yüksek, vücuttan su atımını sağlayan bitki çaylarını bilinçsizce kullanmayın. Balık ve balık yağı, kolojen sentezini destekleyici yapısı nedeniyle yine cilde elastikiyet verir ve vücudun sıkılaşmasını sağlar. Ayrıca somon, ceviz, badem ve zeytinyağı elzem yağ asitlerinden zengindirler. Bu besinler, cilt dokusunun onarılmasında kullanılmaktadır.