Paylaş
Gülümsemenin güzelleşmesi, kişinin öz güveni ve mutluluğunu arttırıyor. Bu konuda toplumun bilinci de artıyor. Genci, yaşlısı, kadını, erkeği, profesyoneli, ev hanımı; herkes bakımlı olmanın, güzel yaşlanmanın, doğru beslenmenin, egzersizin, gülümsemenin, huzur ve mutluluğun insanları güzelleştirdiğinde hemfikir.
40 yaşından sonra dişlerde neler oluyor?
* Kemik erimesi ve dişeti çekilmesi
Özellikle kadınlarda menapoz döneminin de eklenmesi ile birlikte kemik erimesi ve buna bağlı dişeti çekilmesinde artış oluyor. Düzenli diş doktoruna gidilmiyorsa ve ayna önünde de çok vakit geçirilmiyorsa dişetlerinin çekildiği fark edilmeyebiliyor.
* Eski lamineler, dolgular, protezler kontrol altında olmalı
Önceki yıllarda yapılmış çeşitli tedaviler senede iki kez doktorunuz tarafından kontrol edilmelidir. Yapılan tedaviler 5 yıl süre ile size konfor sağlar. Efektif kullanım süresi 5 yıldır. Malzemelerin de zaman içinde yaşlandıklarını düşünürseniz yıllar geçtikçe protez ve dolgularınızı da yeniletmeniz gerekecektir. Yıllar ilerledikçe dişetiniz ile kenar uyumunu kaybeden protezlerinizi, kenar kırığı olan dolgularınızı yenilemezseniz, dişlerinizin çekimine kadar gidebilecek bir süreci de başlatmış olursunuz.
* Orta yaşta baş gösteren çapraşıklığa dikkat edilmeli
Bazı kişilerin doğuştan dişleri inci gibi. Günümüzde sayısı oldukça artmış olan ortodontik tedavi gören bireylerin aksine, çocuk ve genç erişkinlik dönmelerinde “tel takmamanın” getirdiği mutluluğu yaşamışlar. Ancak bu tip kişilerde bile 40 yaşından sonra dişlerin birbiri üzerine bindiğini, sırasının bozulduğunu, çapraşıklığın arttığı görülür. Sonradan oluşan diş dizisindeki bozulmanın nedeni “doğa”. Yıllar geçtikçe dişler öne doğru sürükleniyorlar ve öndeki dişlere gelen baskı artıyor. Bu hareket özellikle öndeki dişlerin sırasının bozulması ile sonuçlanıyor.
Kalp hastaları gömük dişe dikkat etsin
Gömük 20 yaş dişlerinizi ihmal etmeyin. 20 yaş dişleri herkesi bir dönem meşgul eder. Çoğunlukla da ya bir seyahat sırasında ya da kadınlarda hamilelikte… Genellikle en olmadık zamanlarda ağrı ve şişlik ile kendini hatırlatır. Sürekli bir enfeksiyon kaynağı olmasının yanında komşu olan dişlerinizin de sağlığını olumsuz etkileyecektir. Özellikle kalp hastalığı olan kişilerde gömük dişlerin varlığı oldukça risklidir.
Paylaş