Pilates çemberi; metalden yapılmış üzeri plastik kaplamalı, karşılıklı iki tutamak yeri olan çember şeklinde bir egzersiz aletidir. Belirli bir direnci olan bu çemberi tutmak, çekmek, sıkmak, sıkıştırmak gibi özel hareketlerle kombinleyerek egzersizlerimizi çeşitlendirebiliyoruz. Sadece pilates çemberi kullanarak doğum sonrası sarkmaları, kilo verme sonrası gevşemeleri gözle görülür şekilde azaltabilirsiniz.
Haberin Devamı
Egzersiz hareketlerine başlamadan önce 5-10 dakika ısınma hareketleri yapın veya yürüyüş sonrası sıkılaşma egzersizi yapmayı tercih edin. Egzersizleri yapmadan önce mutlaka doktorunuzdan sağlık onayınızı alınız. Daha önceden spor geçmişiniz yok ise mutlaka bir Spor Uzmanı gözetiminde çalışınız.
KOL ARKASI KASLARINI PİLATES ÇEMBERİ İLE SIKILAŞTIRMAK
Bayanların en çok şikâyet ettiği kol arkası kası olan ‘triceps’ yaz aylarında tişörtlerin giyilmeye başlaması ile daha bir ortadadır. Bu kası gevşek olanlar giden birine kolunu kaldırıp ‘bay bay hareketi’ yapmak bile istemezler. Kullanılmayan bu kasın gevşemiş hali ileri yaşlarda adeta bir yarasanın kanadını andırmaktadır.
Ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde dik olarak ayakta durun.
Pilates çemberini kalçanız ile eliniz arasına yerleştirin.
Çemberi elinizle kavramadan parmaklarınız açık bir şekilde tutun.
Nefes alın ve nefes verirken çemberi avuç içinizle kalçanıza doğru itin.
Bu hareketi yaparken sadece karın kaslarınızdan güç alın ve kol kaslarınızla itiş yapın ve vücut pozisyonunuzu bozmayın.
Sağ kol için 15 tekrarlı 3 set ve sol kol içinde aynısını tekrar edin.
Setler arasında 10-15 saniyelik molalar verebilirsiniz.
İÇ BACAK KASLARINI PİLATES ÇEMBERİ İLE SIKILAŞTIRMAK
İç bacak kasımız olan addüktör kas ‘sartorius’ da aynı kol arkası kasımız gibi gün içerisinde çok pasif kalan kaslarımızdandır. Dolayısı ile doğum sonrası ve kilo kayıplarında en çok sarkan yerler arasındadır. İç bacak kasınızın gevşekliğini anatomik bir probleminiz yok ise etek veya şort giydiğinizde bacaklarınızın birbirine sürtüp geçemediğini adeta takıldığını hissedersiniz. Yürüyüşle kısmen toparlansa da yürüyüşün öne doğru bir hareket olmasından dolayı iç ve dış olarak özel çalışma gerektiren bir bölgedir.