Paylaş
Eşli egzersiz sırasında en az 2 kişi olmalıdır. Partnerinizle yapacağınız egzersizler hem sizin hem onun yararına olacaktır. Sistemden iyi sonuç alınması için iki tarafın da spor aktivitesine katılımı tam olmalıdır. Bu tür egzersiz; sosyal olarak birlikte paylaşımın arttığı ve bağları güçlendiren bir metottur. Eşler ayrıca birbirlerinin ağırlıklarından da faydalanarak birebirlerini geliştirirler. Bazı hareketler birbirinin aynı iken yani eşler aynı hareketleri yapıyorken bazı hareketlerde eşlerden biri kol çalışıyorken diğeri bacak çalışıyor olabilir. Hareketler sırasında eşinizle aranızdaki kilo ve boy farkına göre çalıştırıcı uzman kişi (Spor Uzmanı) hareket sayı, set ve tekrarlarının yanı sıra hareket açılarını size göre ayarlayacaktır.
Alt gövde kaslarını çalıştıran ( iç bacak, kalça, bacak üstü kasları… vs) Eşli çömelme ( couple squat ) ve eşli iç bacak ( couple inner squat) hareketlerini açıklamaya çalışacağım.
"Zayıfladım ama hala selülitim var" ya da "bacaklarım 1-2 cm daha incelseydi fena olmazdı" diyorsanız eşinizi kapın ve bir de eşli egzersiz yöntemini deneyin! Bu arada eşinizin de güçlenmesi yanınıza kar kalacak…
Eşinizle karşılıklı durun. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık diz kapaklarınız birbirine bakar şekilde olun. Birbirinizin bileklerinden kavrayın. Yere doğru oturup kalkarken göz teması kurun ve aynı anda yapın. Hareket sırasında kollarınız gergin olsun ve ayak topuklarınızı yerden kaldırmamaya özen gösterin. Diz probleminiz varsa yarım oturuş yapabilirsiniz. Yarım oturuşa rağmen zorlanıyorsanız harekete devam etmeyin. 3 setlik 10'ar tekrarla başlayıp 20 tekrara kadar çıkabilirsiniz.
Eşinizle yan yana ayakta durun ve bacaklarınızı dengenizi kaybetmeden açabildiğiniz kadar açın. Ayaklarınızın yönü parmak uçlarınız dışa doğru bakacak şekilde olsun. Kollarınızı yana açın ve dirsekten bükün. Aynı anda gövdeniz dik duracak şekilde oturun ve kalkarken birbirinize dönerek biriniz sağ diğeriniz sol ayağınızı yukarı doğru çekerek eşinizle ellerinizi şaklatın. Ellerinizi birbirine vurduğunuz sırada yukarı çekmiş olduğunuz bacakların dizini birbirine çarpmamaya dikkat edin. Ve hemen geri başlangıç pozisyonuna dönerek ardı ardına 20 tekrar yapın ve diğer bacak çalışması için yer değiştirin. Hareketler sırasında ayak bileğinize size uygun bir ayak bileği ağırlığı ( 0,5kg veya 1kg) takabilirsiniz.
Hareketler sırasında dizinizde şiddetli bir ağrı hissederseniz hareketi kesin ve devam etmeyin. Tüm hareketler için mutlaka doktor onayı veya uzman görüşü alın. Size uygun hareketin, tekrar sayısının ve ağırlığın ne olduğunu öğrenerek çalışın.
Paylaş