Bebeğinize parmak yiyecek olarak verebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık...
Haberin Devamı
Bu hafta sizlere ev yapımı bebek kurabiyesi yapımını anlatacağım. Çocuklarınız için en sağlıklı gıdalar kendi ellerinizle yaptığınız katkısız besinlerdir.
MALZEMELER
60 gram tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
3 tüm ceviz
150 gram tam buğday unu
40 gram yulaf ezmesi (blenderize edilerek un haline gelecek)
Kabartma tozu, vanilya
10 gram light süt
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında tereyağı ile yumurtayı çırpın.
Ardından diğer malzemeleri de ekleyerek çırpamaya devam edin.
Elde edilen hamur cıvık olacak şekilde, krema sıkma torbasıyla yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine istenilen şekillerde sıkın.
160 derecelik fırında 8-10 dk kadar pişirin.
ÖNEMLİ NOT:
Bu kurabiyeleri 10. aydan sonra kahvaltısında veya 11. aydan sonra ara öğünlerinde parmak yiyecek olarak verebilirsiniz. Günde 3 adetten fazla tükettirmeyiniz.