Paylaş
Her dişin hem kendi içinde hem de birbirleriyle olan komşuluklarına göre belli oranları var. Aynı zamanda dişlerin dudaklarla ve yüzün geneliyle de ilişkileri var ve bu oranların tümünü ince ayarla oynayarak istenilen kişilik efektini vermenin mümkün olduğunu akıma visajizm deniyor.
Dişlerin oran ve açılarıyla oynayarak dudak ilişkileri, dişlerin birbirleriyle olan ilişkileri gibi gülümseyişin yüze olan olumsuz etkilerini değiştirmenin mümkün olduğunu sözlerine ekleyen Aslı Ercanlı “Uygulamaya hastaların önce dev ekranda fotoğrafları ile işe başlıyoruz. Sevdiği ve sevmediği noktaları söylemesini istiyoruz. Video çekimleriyle de konuşması sırasında oluşan mimikleri, dudak hatlarını da değerlendiriyoruz. Bu sayede konuşurken kaybolan estetiği de sağlamış oluyoruz” açıklamalarında bulundu.
Visajizmin hastaya sunduğu en hassas tarafı ise kişinin yapılan uygulamayı sonradan beğenmeme riskini en aza indiriyor olması. Dişlere hiç dokunamadan önce ölçüler alınıyor, laboratuvar ortamında yeni yapılacak dişlerin maketini hazırlanıyor. Daha sonra istenirse farklı bir malzemeden dişler bitmiş gibi tüm hatlar veriliyor ve hastanın ağzına uygulanıyor. Hatta kişi isterse bu maketlerle evine bile gidebiliyor, birkaç gün kullanabiliyor. Bir sonraki randevuda arzu ediliyorsa maketlerle oynama da yapılabiliyor. Hatta hasta “tamam” diyene kadar oynamalar yapmak mümkün. Bu safhaya kadar hala daha dişlere dokunmadığı için uygulamadan da vazgeçilebiliyor.
Bu yöntemin yararlarından biri de dişlerde minimum oynama yapma şansıyla mükemmel estetiğe kavuşma imkanı sunması.
Paylaş