Paylaş
Ağız kokusuna ne nane şekeri ne de karanfil kalıcı çözüm oluyor. Bu soruna en etkili çözüm bir bardak soğuk süt. Ayrıca yemeklerden sonra ufak bir parça peynir yemenin diş minerallerini güçlendirdiğini ortaya koyan araştırmalar da var. Peynirden hoşlanmıyorsanız yerine yoğurt da tercih edebilirsiniz.
Elma yemenin diş çürüklerinin önlediği yolundaki inanış gerçeği yansıtmıyor. Aksine şekerli ve asitli yiyecekler arasında yer alan elmanın kalıntıları diş çürüklerine yol açıyor.
Toplumumuzda en sık rastlanan yanlış bilgilerden biridir. Zaman zaman bazı gazete ve dergilerde dişleri parlatmak için karbonat, çilek, tuz gibi maddelerden yararlanılabileceği söylense bile bunların tamamı yanlış ve zararlıdır. Üstelik karbonat dişleri beyazlatmadığı gibi diş minesini de çizerek dişlere zarar verir.
Kesinlikle yanlış! Bu şekilde bir uygulama ağrıyı azaltmadığı gibi diş etinde de yanıklara yol açarak zarar verir. Ağrıyan dişe çok az karanfil yağı emdirilmiş pamuk koyabilirsiniz.
Hayır, doğru yapılmış bir diş taşı temizliği dişlerimize zarar vermez. Aksine düzenli olarak her 6 ayda bir temizlik yaptırmak ağız ve diş sağlığımız için faydalıdır.
Uzun süre hepimizin doğru bildiği flor tabletleri kullanımının gereksiz olduğu son yıllarda yapılan araştırmalarla ispat edilmiştir. Bunun yerine içme sularının florlu olması ve diş sağlığına önem verilip fırçalamanın ihmal edilmemesi çok daha etkilidir.
Hayır. Hamile kalmak ve 9 ay boyunca dünyalar güzeli yavrumuza can vermenin bedeli diş kaybı değildir. Sağlıklı ve çürüksüz dişlerle hamilelik geçirmek mümkündür. Diş kaybının nedeni de hamile olmak değil dişlere gereken önemi vermemektir.
Hamilelikte de diğer zamanlarda olduğu gibi diş tedavisi yaptırabilirsiniz. Tabii ki en doğrusu hamile kalmadan ağız ve diş sağlığını gözden geçirtmektir.
Paylaş