Paylaş
4 Eylül tarihi Dünya Cinsel Sağlık Birliği (WAS) tarafından “Dünya Cinsel Sağlık Günü” olarak belirlendi.
İlki 4 Eylül 2010’da kutlanan Dünya Cinsel Sağlık Günü kutlu olsun. Böyle bir günün belirlenmesinde temel amaç; herhangi bir ayırım yapmadan tüm insanları en temel sağlık haklarından biri olan cinsel sağlık konusunda bilgilendirmek ve cinsel konuların açık ve birbirimize saygılı bir biçimde tartışılmasını sağlamak...
Cinsel mitler çiftlerin hayatını karartıyor
Cinsel sağlık alanı cinsel mitlerle, bir dizi uygunsuz ve yanlış bilgilerle dolu... Çünkü cinsellik toplumda çok rahat konuşulamayan bir alan…
Kulaktan kulağa aktarılan yanlış bilgilerle cinsellik öğreniliyor ve farklı kültürel bakışların işin içine girmesiyle iyice karmaşık bir hal alıyor. Cinsel sorunların nedenleri arasında hatalı bilgi ve inançlar ilk sırada geliyor. Bu nedenle cinsel mitlerin daha gerçekçi ve sağlıklı olanlarla yer değiştirmesini sağlamak amacıyla konuşulup tartışılabilmesi, sağlıklı bir cinsel yaşam ve sağlıklı ilişkiler kurabilmenin temel koşulu…
Mutlu ilişkiler ve cinsel yaşam için önce tabuları yıkmak gerekiyor. Cinsellik yaşamın doğal, sağlıklı bir yanı ve ayrılmaz bir parçası… Cinselliği, rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatı olarak tarif ediyoruz.
Her on erkekten yedisi, her on kadından sekizi hayatının bir döneminde cinsel sorun yaşıyor
Ülkemizde cinsel hayatı aktif olan her on erkekten yedisi, her on kadından sekizi hayatının bir döneminde cinsel sorunlar yaşıyor. Bu nedenle;
* Anaokulundan başlayarak" Cinsel Eğitim" yasal olarak şart olmalıdır.
* "Ergenlik Öncesi Cinsel Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri" yasal olarak şart olmalıdır.
* "Evlilik Öncesi Cinsel Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri" yasal olarak şart olmalıdır.
* "Evlilik Öncesi Anne, Baba ve Eş Eğitimleri" yasal olarak şart olmalıdır.
* Cinsel sağlık bilimine üniversitelerimizde Seksoloji A.B.D. adı altında ayrı bir bilim dalı olarak yer verilmelidir.
* Cinsel sağlık bilimi için multidisipliner bir yaklaşım şart olmalıdır.
Paylaş