Güncelleme Tarihi:
Yaz sofralarınız için birbirinden lezzetli tatlı alternatiflerini sizler için derledik. Sıcak yaz günlerinde içinizi bayıltmayacak bu tarifler, hem çok lezzetli hem de çok pratik.
Çikolata kaplı dondurma
Malzemeler
150 gram bitter çikolata
300 gram vanilyalı dondurma
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Hazırlanışı
Dondurmayı Hindistan cevizi ile karıştırın. Alüminyum folyo içinde top haline getirin. Bu topları buzlukta dondurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Dondurma toplarının tamamını ya da yarısını çikolataya batırın. İsteğe göre Antep fıstığına bulayın ve tekrar dondurun. Arzuya göre servis yapın.
Meyveli parfe
Malzemeler
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
100 gr tereyağı
1 paket labne peyniri
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon rendesi
1 çay bardağı kuru üzüm
2 adet şeftali
1 su bardağı vişne veya böğürtlen
10 yaprak nane
Hazırlanışı
Krem şantiyi süt ile çırpın. Şeftalinin kabuklarını soyup minik minik doğrayın. Diğer tüm malzemeyi de ekleyip iyice karıştırın. Şeklini almasını istediğiniz bir kaba ya da kuplara döküp derin dondurucuda bir gece bekletin.
Bisküvili ve limonlu muhallebi
Malzemeler
1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı limon suyu (Taze sıkılmış limon)
1 çay kaşığı vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1/2 çay bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış portakal)
Üzeri için Hindistan cevizi veya tarçın
Ara kat için 1 paket sade bisküvi
Hazırlanışı
Süt, un, toz şeker, mısır nişastası ve vanilyayı karıştırın. Ateşe alın ve yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Cam tepsiyi fırında biraz ısıtın ve muhallebinin birazını bu tepsiye yayın. Üzerine bisküvileri dizin. Kalan muhallebiyi de en üste dizin. Üzerini isteğe göre Hindistan cevizi veya tarçınla süsleyin.
Kupta tiramisu
4 dilim hazır kakaolu kek
1 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı hazır kahve
2 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı şeker
1 yumurta
1 paket labne peyniri
Üzeri için kakao
Hazırlanışı
Kek dilimlerini küçük karelere bölüp kuplara eşit miktarda bölüştürün. Kahve ve şekeri sıcak suda eritip, bununla kekleri ıslatın. Aynı zamanda sütü de tencereye alıp şeker, un ve yumurtayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğuyuncaya kadar mikserle çırpın. Hafif ılıyanca labneyi ekleyip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız muhallebiyi kuplardaki ıslak keklerin üzerine paylaştırın. Üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun