Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Soğanları doğrayıp zeytinyağında kavurun ve mantarları ekleyip suyunu alana kadar pişirin. Üstüne biberleri, domatesleri, küp şeklinde doğradığınız patatesleri ve kekiği ekleyin ve karıştırın. Hepsi iyice karıştırtan sonra ocağı kapatın. Üstüne baharatları ekin ve düz bir yerde açtığınız lavaşın ortasına bu harcı yayın. Lavaşları rulo yapıp dürüm haline getirin ve sıcacıkken servis yapın.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Lavaşı tezgâha açın ve içine bir yemek kaşığı pesto sosu yayın. Üzerine peyniri ve diğer tüm malzemeleri serpiştirin. Maydanoz, dereotu ve marulu iyice yıkayıp suyunu alın ve kuru halde üzerine serpin. Lavaşı yuvarlayıp dürüm haline getirin ve hafifçe ısıtarak servis edin. Dilerseniz görseldeki gibi kesebilirsiniz.
Malzemeler:
Fesleğen sosu için:
Hazırlanışı:
Kabakları küp küp doğrayın üstüne zeytinleri dilimleyip ekleyin ve beyaz peyniri de üzerine parçalayıp koyun. Üzerlerine doğradığınız domatesleri, soğanları ve sarımsağı ekleyin. Tüm bu karışımın üstüne limon suyunu ve baharatları da ekleyip malzemeleri ezmeden karıştırın. Tezgâha bir havlu serip üzerine ilk yufkayı açın ve zeytinyağını her yerine yedirin. Yağladıktan sonra tam üzerine ikinci yufkayı yerleştirin ve yine bir fırçayla zeytinyağını yedirip üzerine diğer yufkayı da koyun. Son iki yufka için de aynı işlemleri yaptıktan sonra iç harcı yufkanın bir ucuna yayın ve örtüyü yandan kaldırarak rulo şeklinde sarılmasını sağlayın. Rulonun sağlam olması için elinizle de destek olabilirsiniz. Rulo haline gelen yufkanın üstünü yağlayın ve önceden 200 derecede ısınmış fırında 15 dakika pişirin.
Fesleğenleri incecik doğrayıp elma suyu, sirke ve zeytinyağına dökün. Tuz ve karabiber ekleyin. Dürümünüz fırından çıktıktan sonra dilerseniz üzerine dökün, dilerseniz yanında sos olarak servis edin.
[fotogaleri=3837,3056,3824]