Güncelleme Tarihi:
Vejetaryen kişiler, hayvansal protein tüketemedikleri ya da kısıtlı tükettikleri için daha fazla acıkırlar. Ramazan ayında gün içerisinde mideden gelen açlık sinyallerini en aza indirgemek için kuru baklagiller ve süt ürünleri ağırlıklı bir sahur yapılmalıdır. Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, nohut, barbunya gibi gıdalar, bitkisel proteinlerin iyi birer kaynağıdır. Baklagiller, içerdikleri proteinlerin vücut ve dokular adına daha verimli kullanılabilmesi için tahıl grubuyla birlikte pişirilmelidirler. Vejetaryen kişilerin kuru baklagillere destek olarak sahur menüsünde fındık, fıstık, ceviz, badem gibi yağlı tohumları tüketmesi gerekir, bu gıdalar, kolay acıkmanın önüne geçer. Bunların yanı sıra kalsiyum-fosfor dengesini sağlayabilmek adına sahurda mutlaka süt ve süt ürünlerine yer verilmelidir.
1 porsiyon yeşil mercimekli bulgur pilavı
1 kase yoğurt ya da cacık
Zeytinyağlı karışık çiğ sebze salatası
1 çay bardağı fındık, fıstık, badem, ceviz karışımı
2 adet meyve