Güncelleme Tarihi:
Pasta yapımına başlamadan:
• Çiğ kaju fıstıklarını 6 saat önceden,
• 7 adet kuru hurmasını 15 dakika kadar,
• Ceviz, badem ve fındıkları 24 saat önceden ılık suda bekletin.
• 4 çorba kaşığı 24 saat suda bekletilmiş çiğ badem
• 25 adet ceviz içi
• 4 çorba kaşığıçiğ fındık
• 5 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 1 çay kaşığı tuz
Malzemelerin hepsini robottan geçirip yağlı kağıt serilmiş kalıba ellerinizle bastırarak yayın.
• 6 avuç çiğ kaju (Kajuyu altı saat önceden suda aktive edin.)
• 5 tatlı kaşığı hurma püresi
• 2 tepeleme ham kakao
Malzemeler robotta krema haline getirin. Yukarıda yaptığınız tabanın üzerine yayın. Buzluğa alın.
• 200 gram taze orman meyvesi
• Kabak çekirdeği, Antep Fıstığı
• Ham kakao taneleri
• Yenilebilir çiçekler ve yapaklar kullanabilirsiniz.
Buzlukta bir günün üzerinde bekleyen pastaları yemeden 1 saat önce çıkartılıp dışarıda veya buzdolabında çözün.
Buzlukta yaklaşık 1 ay bekleyebilir.
Tam çözünmeden kesme kıvamındayken dilimlenirse buzluktan istenildiği zaman dilim dilim almak pratik olur.