Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
3 yemek kaşığı ıhlamur
1 adet elmanın çekirdekleri
1 adet elma kabuğu
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri büyük bir fincan ya da demliğe koyun.
Üzerine kaynattığınız suyu ekleyin.
2-3 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletin.
Demlendikten sonra bir bardağa süzün.
Az miktarda bal ile tatlandırarak içebilirsiniz.
Malzemeler
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 kahve fincanı su
İsteğe göre şeker
Hazırlanışı
Cezveye kahve ve arzuya göre şekeri koyun.
Suyu ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte yüzeyindeki köpük hafifçe kabarıncaya kadar bekletin.
Köpüklü kısmını fincana dökün.
Cezveyi yeniden ateşe koyup kaynayınca fincana boşaltın.
Sıcak servis yapın.
Malzemeler
½ yemek kaşığı buğday nişastası
½ yemek kaşığı pirinç unu
4 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı süt (az yağlı)
Tarçın (isteğe göre)
Hazırlanışı
Pirinç unu, şeker ve nişastayı bir tencereye koyun.
Üzerine sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
Hafif hararetli ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın.
Kaynadıktan sonra 1-2 dakika kadar daha ateşte tutun ve karıştırın.
Fincanlara koyup üzerini tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler
2 su bardağı bulgur
23 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
½ tatlı kaşığı kuru maya
½ su bardağı yoğurt
2,5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tarçın
½ yemek kaşığı vanilya
Hazırlanışı
Bulguru büyük bir tencereye koyun.
Üzerine 12 bardak su ekleyin ve kabı kapalı olarak oda sıcaklığında bir gece bekletin.
Bekletilen bulguru kısık ateşte 1 saat pişirin.
Mutfak robotundan geçirdikten sonra ardından da süzgeçten geçirin.
Buzdolabına koyun.
Süzgecin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edin.
Kısık ateşte bir saat kadar daha pişirin.
Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.
Diğer bir yanda unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2-3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin.
Ateşten alıp içine 2 yemek kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın.
Ilıyınca içine yoğurt katın.
Mayayı ¼ su bardağı ılık suda ezip 5 dakika bekletin ve yoğurt karışımına katın.
Ilık ortamda 30 dakika bekletin.
Mayalı karışımı ezilmiş bulgura ekleyip oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.
Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.
Üzerine koyduğunuz tarçın ve birkaç leblebiyle servis edebilirsiniz.
Malzemeler
500 ml. az yağlı süt
3 yemek kaşığı kakao (bitter de tercih edilebilir)
100 ml. çiğ krema (isteğe göre)
100 g. sütlü ya da bitter çikolata
1 çay bardağı toz şeker (damak tadınıza göre azaltabilirsiniz)
1 fiske tuz
Hazırlanışı
Çikolatayı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın.
Küçük bir tencereye su doldurun ve kaynatın.
İçine suya değecek şekilde ısıya dayanıklı bir kabı oturtun ve bu kapta çikolatayı benmari usulü ile eritin.
Teflon bir tencerede krema, kakao, süt, tuz ve şekeri ateşte karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.
Süt kaynayınca içine erittiğiniz çikolatayı koyun ve karıştırın.
Dilerseniz krema ile süsleyebilirsiniz.