Uzun Boylu Kadınlara Kötü Haber

Güncelleme Tarihi:

Uzun Boylu Kadınlara Kötü Haber
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2011 15:00

Yapılan bir araştırma uzun boylu kadınları bekleyen riski ortaya koydu.

Haberin Devamı

Hurriyet.com.tr’nin haberine göre, yeni yapılan bir araştırma sonucunda uzun boylu kadınların kanser hastalığına yakalanma ihtimalinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Bilim insanları bunun sebebinin uzun boylu kadınların hormonlarının daha yüksek olmasından dolayı ve bunun da tümörlerin oluşumunu tetiklediğini düşünüyor.

Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırma uzun boylu kadınların yüzde 16'sının risk altında olduğunu gösterdi. Çalışma milyonlarca İngiliz kadının sağlık kayıtlarına bakılarak yapıldı ve en sık görülen göğüs, bağırsak, böbrek, rahim, yumurtalık ve kan kanserleri ile uzun boy arasındaki ilişki üzerine gerçekleştirildi.

Bilim insanları bu araştırmanın son yıllarda kanser hastalarının sayısının artışının neden bu kadar yüksek olduğunu da gösterdiğini söylüyor. Uzun boylu kadınların erken yaşlarda buluğ çağına girmesi ve östrojen hormonunu daha fazla ve erken yaşta salgılamaya başlaması da tümörlerin gelişmesini tetikleyen bir etken olarak görülüyor.

Fakat uzun boylu olmanın iyi tarafları da yok değil. Oxford Üniversitesi'nden araştırmacı Jane Green uzun boylu insanların da kalp hastalığına daha az yakalanma riski taşıdığını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!