Güncelleme Tarihi:
Protein, vitamin-mineral deposu bu içecekler, metabolizmanızı hızlandırarak, kilo vermenize yardımcı olurlar. Bu sağlıklı içecekler, tokluk verici enerji, protein ve B2, B6, B12 vitamini, folik asit gibi vitaminler ile çinko, demir, fosfor, magnezyum, selenyum gibi mineraller içermektedir. Sağlıklı ara öğünler olarak tercih edebilirsiniz. Meyveli olan içecekler, aynı zamanda tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır. Ayrıca sütü sevmeyen çocuklarınıza farklı lezzetlerde bu içeceklerden yaparak çocuklarınızın süt tüketimlerini artırabilirsiniz.
1 su bardağı ½ yağlı süt (200 ml)
8 adet çilek
Hazırlanışı: Çilekleri iyice yıkayın. Yıkanan çilekleri sütle birlikte blendırdan geçirin. Arzuya göre buz, nane yaprakları ilave edebilirsiniz.
3/4 su bardağı yoğurt
1 orta boy sulu şeftali
2 yarım ceviz içi (1 tam ceviz)
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Hazırlanışı: Şeftaliyi iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyup dilimleyin. Bütün malzemeleri bir araya getirerek blendırdan geçirin.
1 su bardağı 1/2 yağlı soğuk süt (200 ml)
4 adet taze kayısı
8 adet çiğ badem
Hazırlanışı: Kayısıları iyice yıkayın, çekirdeklerini çıkarın. Çiğ bademleri soğuk buzlu suda 10 dakika bekletin ve kabuklarını soyun. Bütün malzemeleri bir araya getirerek blendırdan geçirin.
1 su bardağı ½ yağlı soğuk süt (200 ml)
1çay kaşığı doğal bal
4 dilim muz
2 yarım ceviz içi (1 tam ceviz)
1 çay kaşığı toz tarçın
Hazırlanışı: Bütün malzemeleri bir araya getirerek blendırdan geçirin.
1 su bardağı ½ yağlı süt (200 ml)
1 dilim haşlanmış bal kabağı
4 yarım parça ceviz içi (2 tam ceviz)
Hazırlanışı: Bütün malzemeleri bir araya getirerek blendırdan geçirin.
3/4 su bardağı kaymaksız yoğurt
1/2 adet sade soda
2 adet salatalık
1 adet orta boy elma
2 yaprak taze nane
Hazırlanışı: Elma, salatalık, maydanoz ve nane yapraklarını iyice yıkayın. Elmanın kabuklarını soyup dilimleyin. Salatalıkları kabuklu dilimleyin. Bütün malzemeleri bir araya getirerek blendırdan geçirin.
3/4 su bardağı kaymaksız yoğurt
1 küçük boy kırmızı pancar
2 yarım parça ceviz içi (1 tam ceviz)
Hazırlanışı: Kırmızı pancarı iyice yıkayın ve kabukları ile haşlayın. Kabukları ile haşlanan kırmızı pancarın rengi gitmez. Haşlanan kırmızı pancarı soğumaya bırakın ve daha sonra kabuklarını soyup dilimleyin. Bütün malzemeleri bir araya getirerek blendırdan geçirin.