Güncelleme Tarihi:
Soya loru olarak da bilinen tofu, nagari adlı bir madde ile lor haline getirilmiş bir besin. Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş, tofunun emilimi yüksek proteinler bakımından zengin olduğu belirtiyor ve besin değerlerini anlatıyor.
Çok iyi bir B vitamini ve demir kaynağıdır. Tofu hazırlanırken yapılan işlemler sayesinde kalsiyum içeriği de önemli ölçüde artar. 100 gr. tofuda 6 gram yağ bulunur. Doymuş yağ ve kolesterol içermez. Tofu yumuşadıkça yağ oranı düşer ve düşük sodyumlu diyet düzenlerken iyi bir alternatiftir. Hazmı çok kolaydır.
Tofunun çeşitleri
Amerika’daki şarküterilerde üç çeşit tofu bulunmaktadır.
• Katı tofu, yoğun ve katı haldedir. Karıştırılarak kızartılan gıdalar, çorbalar ya da ızgaralarda ve tofunun şeklini kaybetmemesini istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Katı tofuda protein, yağ ve kalsiyum içeriği diğer tofu çeşitlerine göre daha fazladır.
• Yumuşak tofu, tofu karışımı isteyen tariflerde ya da Oryental çorbalarda kullanılabilir.
• İpeksi tofu, kaymaksı, hardal benzeri bir ürünün elde edildiği farklı bir yöntemle hazırlanır. İpeksi tofu pürelere ya da karışık yemeklere iyi gider. Japonya’da ipeksi tofu olduğu gibi ve biraz soya sosu ile doğranmış yeşil soğan ile yenir.
DİYETİNİZ İÇİN VAZGEÇİLMEZ BESİN: TOFU. İSPANYOL USULÜ TOFU TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!