Tiroid testi nasıl yapılır? Tiroid tahlili aç karnına yapılır mı?

Güncelleme Tarihi:

Tiroid testi nasıl yapılır Tiroid tahlili aç karnına yapılır mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 10:13

Tiroid vücut için önemli bir fonksiyona sahip. Tiroid hormonları vücudumuzun bütün organlarının sağlığı için gereklidir. Tiroid hastalıkları da basit bir tahlille tespit edilebilir. Peki tiroid testi nasıl yapılır? Tiroid tahlili aç karnına yapılır mı? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

Tiroid, boynun ön kısmında yer alan kelebek şeklinde bir bezedir. Tiroid hormonları metabolizmayı düzenler ve kontrol eder. Kalp ve solunum hızı, kolesterol seviyeleri, kilo, ruhsal durum, cilt ve tırnak sağlığı, adet düzeni vb. vücudumuzun bütün organlarının sağlığı için gereklidir. Vücut fonksiyonlarında meydana gelen aksaklık durumunda tiroid testi de uygulanabiliyor. Peki tiroid testi nasıl yapılır? 

Tiroid testi nasıl yapılır?

Tiroid hastalıklarından kurtulmak için önlem alınması ve tedavi edilmesi gereklidir. Kolay bir şekilde yapılan kan tahlili ile bu problemler belirlenir.

Tiroid testi aç karnına yapılır mı?

TSH testi, damardan kan alınarak yapılır. Tiroid hormonları gün için farklılık gösterebileceği için testin zamanı da önemlidir. Sabah erken saatlerde yapılan tiroid testi için de aç olmak gereklidir.

BAKMADAN GEÇME!