Tırnak batması en çok kadınlarda görülüyor

Güncelleme Tarihi:

Tırnak batması en çok kadınlarda görülüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 12:00

Dar ayakkabı giyen kişilerde tırnak batması görülme olasılığı daha fazla.

Haberin Devamı

Dermatoloji Uzmanı Müge Çoban, tırnak batmalarının en çok kadınlarda görüldüğünü belirterek, "Bu sorun daha çok dar ayakkabı giyen bayanlarda karşımıza çıkıyor. Tırnak batmalarını tedavi etmek için tırnak teli yöntemini kullanıyoruz" diye konuştu.

Tırnak batmasının genelde dar ayakkabılar giyilmesinden kaynaklandığını belirten Çoban, "Tırnak batması ayağın başparmağında meydana gelir. Bunun sebepleri arasında dar ve sıkı ayakkabı giyilmesi, fazla kilo sık karşılaşılan problemler arasında. Ayakların çok fazla kapalı kalması, sporcularda, futbol oynayan kişilerde, uzun süre ayakta duranlarda, garsonlarda, öğrencilerde görülebiliyor. Ama en önemli sebebi dar ve sivri uçlu ayakkabılardır" dedi.

Tırnak batmasında uzmanların uyguladığı etkili tedavi yöntemi

Haberin Devamı

"Tırnak batması meydana geldikten sonra yürümek acılı hale geliyor" diyen Çoban, "Biz tırnak batmalarında konservatif dediğimiz cerrahi olmayan tedbirler alıyoruz. Daha ileri aşamalara gelindiğinde ortopediyle birlikte tedavi yöntemlerine başvurabiliyoruz. Cerrahi tedavilerden sonra tırnak batmalarında tekrarlar yaşanıyor. Bundan dolayı cerrahi işlemler yerine kalıcı çözüm olan tırnak telini uyguluyoruz. Bizde tırnak batmalarında son bir kaç yıldır yaygın olarak uygulanan tırnak telini kullanıyoruz. Tırnak telini tırnağın her iki tarafına da uyguluyoruz. Hastaya uygulandığı andan itibaren ayakta rahatlama, ağrıda azalma meydana geliyor. Tel takıldıktan sonra hasta günlük aktivitelerine devam edebiliyor, ayakkabı giydiğinde rahatlamış oluyor. 1- 1,5 ay bu tel tırnakta kalıyor, 10 günde bir kontrol edip gerekirse teli aşağı çekiyoruz" diye konuştu.

Tırnak batması en çok hangi durumlarda görülüyor?

Batan tırnakların tedavilerinde gecikildiği takdirde iltihabi hastalıklarına yol açtığına değinen Çoban, "Granülasyon dokusu gelişebiliyor yani enfeksiyonik hastalıklar meydana gelebiliyor. Gümüş kalemi dediğimiz çubukla bu granülasyon dokusu yakılabiliyor. Ancak tırnağı yakmak veya çekmek yerine artık tel uygulamasından daha etkili sonuçlar alıyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Çoban, tırnak batmasının en çok kadınlarda görüldüğünü vurgulayarak, "Batık tırnaklar tırnak teliyle çekimden kurtuluyor. Özellikle kiloların alındığı dönemlerde, gebelik dönemlerinde görülebiliyor. Zayıf insanlarda da görülebiliyor özellikle dar ayakkabı giyen kadınlarda daha sık karşılaşılıyor. İlerleyen dönemlerde batmaya bağlı enfeksiyon oluşabiliyor. Selülit dediğimiz cilt altı enfeksiyonları oluşabiliyor" dedi.

İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!