Tatiliniz için bütçe dostu 14 öneri

Güncelleme Tarihi:

Tatiliniz için bütçe dostu 14 öneri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 00:00

Tatil bütçeniz ne kadar olursa olsun de gereksiz harcamalardan uzak durun

Haberin Devamı

1- Bol yıldızlı oteller yerine kısa bir araştırmayla, gideceğiniz bölgedeki konforlu ama uygun fiyatlı konaklama seçeneklerini bulabilirsiniz. Kısa dönemli oda ve daire kiralayabilirsiniz. Hatta, yerel halkın evinde misafir olarak kalmanızı sağlayan internet servislerini kullanabilirsiniz.

2- Gittiğiniz bölgede yerel şirketlerin günlük tekne gezileri, konserler, müze ve ören yeri turları ve doğa sporları gibi seçenekleri www.gidello.com’dan karşılaştırabilir ve en iyi fiyatlarla tatilinize renk katacak aktiviteleri programınıza ekleyebilirsiniz.

3- Valizinizi hazırlarken kıyafetleri katlamak yerine, rulo şeklinde sararak hem kırışmalarını
(dolayısıyla ütü derdini önleyebilir) hem de daha az yer kapladıkları için, ek bagaj yükü ve masraflarından kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

4- Eğer yurt dışı seyahati planlıyorsanız gitmeden önce ailenize internet üzerinden görüşme yapabileceğiniz, Skype ve WhatsUp gibi uygulamaları kullanmayı öğretebilir, böylece yurt dışı telefon masraflarından kurtulabilirsiniz.

5- Yurt dışı gezilerinde yola çıkmadan önce, bir döviz bürosuna uğramanızı tavsiye ederiz. Çoğu ülkede Türk Lirası dönüşümünde ciddi zarar edebilirsiniz.

6- Uçak ve otobüs biletlerinizi olabildiğince erken alabilir, internet üzerinden fiyat karşılaştırma servislerinden en uygun fiyatları bulabilirsiniz. Unutmayın biletlerinizi gidiş - dönüş almak her zaman daha avantajlıdır.

7- Yıl boyunca kredi kartınızda biriken uçuş puanları ve ödül kredilerini kullanmak için bundan iyi bir zaman olamaz. Aracınızla seyahat ediyorsanız, benzin giderlerini de aynı şekilde düşürebilir, hatta promosyonlu şirketleri tercih ederek tasarruf edebilirsiniz.

8- Turizmde doluluk yükseldikçe arz fiyatının da yükseleceği kuralı sadece bilet ve otellerde geçerli değildir. Yemekten içeceğe, hatta market fiyatlarında bile bu kuralın geçerli olacağını unutmadan, tarihlerinizi buna göre ayarlayarak hem sakin hem de uygun fiyatlı bir tatil geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

9- Turist değil, yerel olun. Gittiğiniz bölgedeki yerel halktan; en uygun fiyatlı, tahminen en lezzetli restoranları, denize girilecek en ekonomik ama en keyifli yerleri, en hesaplı alışveriş yapılabilecek yerleri kolayca öğrenebilirsiniz. Gittiğiniz bölgeyi, yerlisi gibi deneyimleyebilirsiniz.

10- Aracınız yoksa; taksi yerine toplu taşıma veya araç kiralama tercih ederek, ciddi tasarruf sağlayabilirsiniz. Çoğu tatil bölgesinde, ulaşmak istediğiniz yere giden çok sayıda toplu taşıma aracı vardır.

11- Keyifli bir akşam yemeği ve 2 kadeh içecek, elbette tatilin keyfi. Ama tatil için ayırdığınız parayı, böyle bir akşam yemeğinde harcamak, pek de iyi bir fikir olmayabilir. O özel akşam yemeği için seçeceğiniz restoran hakkındaki yorumları okuyun veya en azından köşedeki markete sorun. Bazı restoranlarda önceden pazarlık şansınız bile olabilir, unutmayın.

Haberin Devamı

12- Tatil sırasında ortaya çıkan beklenmedik ihtiyaçlarınız için, normalde de kullandığınız e-ticaret sitelerini kullanabilir; teslimat adresi olarak otelinizi verebilirsiniz. Tatil bölgelerinde, teknoloji ürünleri başta olmak üzere pek çok şeyin daha pahalı olduğunu zaten biliyorsunuz.

13- Turlara katılın. AquaPark’lar, dalış ve rafting merkezlerinin neredeyse tamamı yerel tur operatörlerine özel fiyatlar sunar. Normalde ödeyeceğiniz giriş fiyatına, otelinizden ulaşım ve yemeklerin dahil olduğu özel programlara katılabilirsiniz. Yerel operatörlerin bir arada olduğu www.gidello.com’da güvenle bu önerilere ulaşabilir, tatiliniz başlamadan yapılacaklar listenizi oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

14- Beach Club’lar güzeldir ama denizin tadını çıkartabileceğiniz farklı alternatifler de olduğunu unutmayın. Ufak teknelerle yapılan günlük turlarla, çevredeki sakin koyların tadını çıkartabilirsiniz. Giriş ücreti ödemeden; plajı bulunan restoran, pansiyon ve otellerin plajlarında tükettiğiniz kadar ödeme yaparak, keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!